Un adolescent in varsta de 19 ani, Aldi Novel Adilang, a reusit sa supravietuiasca in deriva, timp de 49 de zile in ocean, pana sa fie gasit si salvat.

Un adolescent indonezian a fost gasit, dupa 49 de zile, si salvat de o nava sub pavilion Panama. Aceasta s-a intors de curand acasa, titreaza The Guardian.

Tanarul lucra inca de la 16 ani pe o coliba plutitoare unde aprindea lampile pentru a atrage pestii. Aceasta era situata la 125 de kilometri in largul oceanului.

Saptamanal, o noua persoana ii aducea tanarului cele necesare si recolta pestele din capcane. Ambarcatiunea era ancorata, dar vanturile puternice au rupt funiile, iar tanarul a ajuns sa pluteasca in deriva. La data disparitiei, plecasera in cautarea lui 10 ambarcatiuni.

Aldi Novel a supravietuit la inceput cu pestele deja prins, gatit la foc facut din lemnul colibei. Ulterior a trebuit sa isi procure singur hrana si sa bea apa din ocean, dupa ce o filtra prin haine pentru reducerea continutului de sare.

Intr-un interviu recent, baiatul a spus "credeam ca o sa mor acolo". A mai completat ca s-a gandit la un moment dat sa se sinucida, dar s-a razgandit cand si-a amintit de parintii lui care il sfatuisera sa se roage in momente de cumpana. Lucru pe care l-a facut, pentru ca avea o biblie cu el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.