De foarte multe ori apar in online cazuri de animale maltratate. Insa unele reusesc cu adevarat sa te marcheze. Asa este si cazul unui caine salvat dintr-un adapost unde fusese neglijat. Cu sanse mici de supravietuire, acesta arata complet diferit acum.

Atunci cand o batrana din Lituania a fost prea bolnava ca familia sa o mai ingrijeasca, a fost internata intr-un spital. Din nefericire, pentru animalele pe care le avea nu s-a gasit nicio solutie. Cu eforturi ulterioare ale autoritatilor si cu interventia unei asociatii, acestea au fost salvate. Un caine aflat intr-o stare precara a atras atentia pentru modul deplorabil in care se afla, noteaza Bored Panda.

Dupa ce a fost salvat dintr-un adapost unde fusese infometat si neglijat, Pluto era doar piele si os, afisand o figura care arata durerea pe care o simtea. Animalul era speriat de contacul cu oamenii si nu manca. Veterinarii i-au curatat pielea care era plina cu scabie si a fost supus si unei intervenii de cinci ore. Cainele a stat izolat de celelalte animale pentru ca avea o boala contagioasa, asta timp de trei luni. Eliberat din carantina, a trebuit sa invete din nou sa meagra si sa nu se mai teama de persoanele care il ingrijeau.

Pluto a avut nevoie de jumatate de an pentru a dori sa iasa la aer liber, fiindu-i frica pana si de iarba pe care calca, spune personalul care i-a urmarit evolutia. Cu incredere si rabdare, cainele este acum complet schimbat.

Inca precaut in relatia cu oamenii, si-a recapatat aproape in totalitate greutatea.



Sursa foto: Bored Panda / Facebook VšĮ "Vyšnių sodas"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.