In regiunea Klondike din Canada, in urma cu doi ani, erau descoperite doua mumii de mamifere foarte bine pastrate - un pui de lup si un pui de ren. Acestea dateaza din Epoca de Gheata, titreaza businesstelegraph.co.uk.

Cele doua mamifere dateaza de acum 50.000 de ani si au fost descoperite de niste mineri din zona, in 2016.
Acestea au fost prezentate publicului abia de curand, in cadrul unei ceremonii,sustinute in acelasi teritoriu unde au fost gasite mamiferele.

Reprezentantii spun ca cele doua mumii, gasite pe un site unde a fost descoperita si cenusa de vulcan veche de 80.000 de ani, reprezinta cele mai vechi exemplare de mamifere din lume. Asta in conditiile in care este neobisnuit ca tesuturile de blana, de muschi si de piele sa fie nealterate.

Puiul de lup este conservat in intregime, fiind vizibile detalii exceptionale la nivelul capului, coada, labele si parul. Renul nu este intact complet, avand insa nemodificate capul, trunchiul si doua membre anterioare.

Descoperirea ii va ajuta pe cei care urmaresc cazul sa isi dea seama cum traiau in mediul de atunci, cele doua animale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.