Yuppy 23 August 2018 17:06
Incalzirea globala da in fiecare zi semne ca Pamantul nu va fi la fel pentru totdeauna. Cel mai recent semnal de alarma a fost tras curand de topirea celui mai mare ghetar din lume. Daca in urma cu 18 ani acesta avea 11 mii kilometri patrati, in prezent este rupt in bucatele si cele mai mari au ramas de doar 68 de kilometri, noteaza MSN.

Cel mai vechi si cel mai gros iceberg din lume a inceput sa se topeasca in urma cu mult timp, amenintand un satuc izolat din Groenlanda. Asta desi in timpul verii apele din zona ar fi trebuit sa ramana inghetate.

Fenomenul este unul in premiera si s-a inregistrat de doua ori anul acesta, datorita schimbarilor climatice din emisfera nordica.

Mai multi meteorologi s-au grabit sa catalogheze evenimentul drept unul infricosator. Cea mai recenta modificare la nivelul ghetarului a fost notata saptamana trecuta. Asta dupa ce acesta a inceput sa fie urmarit inca din luna iunie, cand a dat semne ca se topeste.

Aparent, in ultimul secol, temperatura la nivel global a crescut cu doar un grad, insa asta inseamna o modificare alarmanta. Mai ales pentru zonele arctice, schimbarile fiind rapide si dramatice.

Daca se va topi complet, ghetarul ar putea provoca consecinte grave pentru fluxul si refluxul apei din regiune. Totusi, oamenii de stiinta se asteapta ca apele din zona sa inghete din nou, doar ca mai tarziu decat ar trebui.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.