Foarte multe productii SF au incercat sa arate diverse scenarii despre colonizarea planetei rosii, reusind sa puna in scena si riscurile unei astfel de misiuni. Fascinatia pentru aceasta idee este pusa pe seama NASA, care a inceput sa faca deja primii pasi in acest sens.

Unul dintre norocosii inscrisi intr-un astfel de proces este Alyssa Carson, o tanara in varsta de 17 ani din Louisiana. NASA a inscris-o intr-un program care o pregateste sa devina astronaut, sperand ca in anul 2033, cand se preconizeaza o misiune pe Marte, sa fie parte din acel echipaj.

Sansele sunt in favoarea ei, mai ales ca deja a pornit cu mai multe avantaje: este prima persoana care completeaza un program ce presupune vizitarea celor 14 centre NASA pentru vizitatori, dar si cea mai tanara persoana care a fost acceptata si care a absolvit cursurile avansate ale Academiei. Iar asta o califica sa intre in antrenamentul de astronaut, studiind deja subiectele scolii in patru limbi - engleza, chineaza, franceza si spaniola. Tanara este inca la liceu si in timpul liber tine discursuri motivationale pentru a incuraja tinerii sa isi urmeze visurile.

Alyssa este constienta ca daca a ales acest drum nu se va putea casatori si nici nu va putea avea copii, dar este dispusa la acest compromis. Spune ca a inceput sa se gandeasca la ideea de a ajunge pe Marte inca de la varsta de 3 ani, cand a vazut serialul "The Backyardigans".

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.