Berea este unul dintre cele mai consumate lichide din lume, pe langa apa si cafea. Unui barbat ii este recomandat sa bea 2 pahare de bere pe zi, dar ce ne facem atunci cand berea noastra este una cu 57% alcool?

Am ales cateva dintre cele mai alcoolice beri din lume (majoritatea dintre ele fiind obtinute prin applejacking – o metoda de a ingheta apa din bere, pentru a o extrage si in cele din urma pentru a ramane mai mult alcool).

1. Schorschbrau Schorschbock 57% finis coronat opus

Da… este o bere cu 57,5% alcool, detinand si recordul mondial! Cei de la Schorschbräu sunt renumiti pentru berile lor puternice. Au foarte multe variante (de 44% ABV, 43% ABV, 40% ABV,etc). Chiar au si un motto simpatic: “As strong as your age”.

2. BrewDog Sink the Bismarck

Nici aceasta bere nu se lasa mai prejos, ea avand un volum alcoolic de 41%!

3. Samuel Adams Utopias Beer

O bere cu 27% ABV, ea fiind si cea mai scumpă bere din lume! (aproximativ 150 USD sticla de 750 ml). Este o bere care se obtine prin fermentare naturala, fara a folosi metoda applejacking, fiind învechita 16 ani in butoaie de stejar, care in prealabil au continut bourbon.

Citeste continuarea pe barstein.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.