Despre artisti care au inlocuit pensulele cu diferite obiecte, am mai vorbit. Amy Shackleton este un caz aparte. Artista canadiana a inlocuit pensulele cu... forta gravitatiei.

La cei 25 de ani ai sai, Amy Shackleton este unul din cei mai promitatori artisti canadieni. Si-a expus deja lucrarile in galerii din Toronto, Montreal, New York sau Venetia, iar tablourile sale, un amestec de reverie si realism, imbina elemente urbane cu scene din natura. Pe langa viziunea artistica, ceea ce uimeste la lucrarile sale este procedeul folosit. Tablourile sunt realizate fara pensule sau alte instrumente de pictura, ci folosind forta gravitatiei.

Atunci cand lucreaza la un tablou, Amy Shackleton se bazeaza foarte mult pe forta gravitatiei pentru a manipula pigmentii de culoare, Lasa vopseaua sa curga, miscand panza dupa cum are nevoie. Ocazional, cand are de trasat linii drepte, foloseste sfori legate de-a lungul panzei. Realizarea unui tablou dureaza circa 30-35 de ore, iar rezultatele sunt uimitoare. Dar mai bine vedeti si singuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.