Iata un sport extrem de recent care iti va testa vara aceasta toate limitele.

Iata un sport extrem de recent care iti va testa vara aceasta toate limitele. Kiteboarding-ul sau kitesurfing-ul este foarte asemanator (de fapt se bazeaza pe aceleasi principii) cu sportul extrem (numit snowkiting) practicat pe zapada. Singura diferenta notabila este ca zmeul te va ajuta vara aceasta sa zbori pe valuri, nu pe partie. Practicat la scara mica si in Romania, kiteboarding-ul se bucura de o mare popularitate in intreaga lume, fiind sportul cu cel mai mare ritm de crestere din ultimii ani.

Zborul cu kite-ul

Kite-ul este un fel de zmeu. Sau o parapanta mai mica. Nou venit in Romania, kite-ul este un accesoriu inedit si extrem de haios pentru boarderi, schiori sau turisti de vara inzestrati cu ceva curaj. Foarte simplu de utilizat, el se inalta, iar apoi, cu vantul in panze, te ajuta sa te deplasezi, sa te inalti, sa sari la trambuline sau peste valuri si sa faci diverse acrobatii. Iti trebuie insa vant. Si putina rabdare sa inalti zmeul.

Cum, unde si cu cat?

Folosirea unui zmeu pentru a facilita deplasarea este o idee veche, datand de secole. Se pare ca asitaticii foloseau acest tip de “ajutor” inca de la inceputurile mileniului trecut. Kitesurfing-ul cum il cunoastem noi astazi a fost “descoperit” la mijlocul secolului trecut cand George Pocock a adus unele modificari unui zmeu obisnuit, marindu-i suprafata de contact si folosindu-l pentru prima data in scopuri utilitare.

In Romania la ora actuala exista doar doua centre unde poti practica acest sport, ambele situate in statiunea Mamaia. Exista, tot in aceasta statiune si posibilitatea urmarii unui curs de pregatire pe care il puteti efectua platind 100, 150 de euro, in functie de durata si asistenta. Chiar daca la prima vedere acest sport pare destul de simplu (o placa de surf, o coarda si un zmeu – si tu care trebuie sa controlezi toate aceste elemente), acest sport poate fi destul de periculos – de aceea se recomanda purtarea vestelor de salvare si a unor accesorii de siguranta. Iata aici un clip care te va lamuri!

Citeste si:
Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia, revenire de gală, cu o...
Festivalul Național de Muzică...

Mai multe despre Kiteboarding gasiti aici.

Sursa: lazy.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.