Ati indrazni sa va planuiti concediul in una din aceste destinatii?

Pentru cei mai multi dintre noi, vacanta este sinonima cu relaxarea. Plecam in concediu pentru a lenevi la soare cu o carte in mana, pentru a vizita orase, pentru a manca pe saturate si dormi pana la pranz. Putin sunt cei care aleg ca destinatie e vacanta un loc care le-a putea pune viata in pericol. Pentru cei care au nevoie de putina aventura, exista destinatii pe cat de frumoase, pe atat de periculoase.

Iata cateva dintre ele.

Gradina Alnwick, Marea Britanie

Foto: Wikipedia.org

Plimbarile prin gradinile botanice sunt, de obicei, relaxante. Insa, cat de mult te poti relaxa atunci cand stii ca oricare din plantele pe langa care treci te-ar putea ucide?

Populata cu peste 100 de plante toxice, multe dintre ele mortale, “Gradina Otravurilor” din Alnwick, Marea Britanie, este cunscuta drept cea mai periculoasa gradina din lume. Mai mult, pentru a aminti vizitatorilor cat de periculoase pot fi plantele, porticle gradinii sunt impodobite cu cranii si cu mesaje precum “Aceste plante pot ucide!”.

Jane Percy, fondatoarea gradinii spune ca a gandita conceptul ca o atractie pentru copii, argumentand ca acestia sunt mai interesati de lucurile care au legatura cu moarte si ca o gradina botanica normala i-ar plictisi. Vizitatorilor le este interzis sa atinga, sa miroasa sau sa guste plantentele.

Muntele Half, Parcul National Yosemite

Foto: dome sursa Shutterstock.com

Dome Peste 60 de persoane si-au pierdut viata incercat sa escaladezeHalf Dome, din Parcul National Yosemite. Traseul dureaza o zi intreaga si presupune parcurgerea a 1.500 de metri dintre care, ultimii 200 de metri, sunt escaladati aproape vertical, cu ajutorul cablurilor de sustinere.

Traseul este atat de accidentat, incat turistii sunt sfatuiti sa nu il parcurga daca vremea nu este perfecta. De fapt, chiar si atunci cand vremea este buna si nu a plouat, stancile sunt alunecoase.

Citeste si:
Plaja din Eforie Sud și porțiunea Olimp-Mangalia vor fi extinse
Plaja din Eforie Sud și...

Un alt pericol pe care si-l asuma cei care escaladeaza muntele Half Dome este riscul de a fi lovit de fulgere.

Parcul National Vulcanic din Hawaii

Foto: vulcan sursa Shutterstock.com

Pentru 100 de dolari, amatorii de senzatii tari pot urca in varful unui vulcan activ, de unde vor cobori apoi pantele abrupte pe bicicleta.

Potrivit statisticilor, intre 1992 si 2002, peste 40 de turisti si-au pierdut viata in Parcul National Vulcanic din Hawaii si alti 45 au fost raniti grav. Cei mai multi dintre acestia si-au pierdut viata la coborare.

In afara lavei fierbinti, mai sunt si alte pericole la care turistii se expun, cum ar fi gazele toxice emise de vulcanii activi. Ceata vulcanica este una din cele mai periculoase. Desi pare a fi doar o pala de ceata, contine, de fapt, gaze extrem de toxice, precum dioxidul de carbon, acidul clorhidric si hidrogenul sulfurat.

Citeste si:
Destinaţiile turistice unde încă mai ai nevoie de certificatul...
Destinaţiile turistice unde...

Plaja Boa Viagem, Brazilia

Foto: Paula Cristina via Flickr.com

Plajele intinse, nisipul alb, vremea perfecta pe tot parcursul anului si apropierea de agitatia unei metropole ar putea face din plaja Boa Viagem, din Brazilia, un paradis turistic. Realitatea este ca Boa Viagem este o plaja a mortii in care au loc numeroase atacuri ale recinilor.

Intre anii 1992-2012, aici au avut loc peste 56 de atacuri, dintre care 19 au fost fatale. Ecologistii spun ca aceste atacuri au aparut din cauza distrugerii ecosistemului acvatic din zona. Pentru ca nu mai au cu se sa se hraneasca, rechinii se ventureaza de tarm.

In ciuda atacurilor numeroase, Boa Viagem este una din cele mai aglomerate plaje din Brazilia.

Acapulco

Foto: golf sursa Shutterstock.com

Acapulco a fost si este in continuarea o destinatie populara pentru turistii veniti in vizita la sfarsit de saptamna sau pentru cei aflati pe vasele de croazira, veniti din Statele Unite. In pofida plajelor intinse si a zgarie-norilor, Acapulco este unul din cele mai periculoase orase din lume, cu a rata a criminalitatii de 30 de ori mai mare decat cea din Statele Unite, spre exemplu.

Citeste si:
Moarte misterioasă la Brăila. Șeful decedatului e în vizorul...
Moarte misterioasă la Brăila....

Numai in 2013 rata criminalitatii a fost de 142 la 100.000 de cetateni. Desi cele mai multe crime au legatura cu traficul de droguri si sunt comise intre carteluri, nu prea iti vine sa te aventurezi in oras cand stii ca intre Ianuarie si Februarie 2013 au fost ucise 200 de persoane.

Tot in 2013, aproximativ 6 femei au fost violate pe plajele din Acapulco.

Cei care vor totusi sa viziteze Acapulco sunt sfatuiti sa nu iasa din zonele special amenajate pentru turisti, sa se asigure ca au destula bezina atunci cand plec in excursii prin oras, sa aiba grija in ce hotel se cazeaza si sub nicio forma sa nu paraseasca hotelul dupa lasarea noptii.

Foto main: half dome sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.