Faceti cunostinta cu Ashrita Furman, omul care exceleaza in 148 de domenii, care mai de care mai bizare.

Poate ca a fost mana sortii ca Ashrita Furman s-a nascut in 1954, anul in care a fost publicata prima Carte a Recordurilor Mondiale Guinness. Fascinat de ideea de „depasire a unui record mondial”, dar fara vreo abilitate sportiva iesita din comun, lui Furman nici prin gand nu ii trecea ca va reusi vreodata sa detina un astfel de prestigiu. Stia/Sufletul/mintea ii spunea insa ca, intr-un fel sau altul, trebuie sa fie cel mai bun din lume la ceva.

In 1978 se inscrie intr-o cursa de biciclete de 24 de ore la finalul caruia, in mod surprinzator, iese pe locul trei. Victoria ii da speranta si o idee: nu trebuie sa fie cel mai bun atlet, trebuie doar sa persevereze.

Anul urmator obtine primul titlu in Cartea Recordurilor facand 27.000 de sarituri. Nu se opreste aici, ci porneste intr-un periplu de depasire a unora din cele mai bizare activitati. Asa se face ca, Ashrita Furman poate despica in aer, cu o katana, 27 de mere in 60 de secunde, poate face tumbe pe 19,66 de kilometri sau poate parcurge cel mai rapid o mila rotind un cerc in jurul taliei.

Perseverenta si daruirea lui Ashrita l-au determinat pe Brian McGinn sa realizeze un documentar despre omul care a doborat cele mai multe recorduri mondiale – 148. Se numeste „The Record Breaker” si il puteti urmari mai jos.

Enjoy!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.