30.000 de carlige, 2.000 de tone de pamant, 2.000 de tone de nisip plus iarba, pietre, mult talent si multa sudoare - de asta a avut nevoie artistul Jorge Rodriguez-Gerada pentru a crea cel mai mare portret din Irlanda si Marea Britanie.

Si cand spun mare, vreau sa spun colosal. Portretul unei fete necunoscute din Belfast (Irlanda) realizat de Jorge Rodriguez ocupa 4 hectare si poate fi vazut doar din cel mai inalt punct din oras sau din avion.

Portretul se numeste „Wish” si a fost dezvelit in urma cu cateva zile in cadrul Festivalului Belfast.

Wish nu a fost un simplu proiect, a fost un proces. A implicat un mix complex de oameni, voluntari si o multime de persoane dedicate care si-au dat de buna voie o luna din viata pentru acest proiect.”, spune autorul proiectului.

Faptul ca am lucrat sa scala mare nu a fost o provocare personala, ci si o modalitate de a atrage atentia asupra unor probleme sociale importante. Marimea operei este intrinseca valorii mesajului. Portretul a fost realizat doar cu materiale locale, fara sa afecteze mediul inconjurator in vreun fel si in armonie cu locatia”, mai spune Jorge Rodriguez.

Lucrarea va fi acolo pana in luna decembrie 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.