'Noi, criminalii in serie, suntem fii vostri, sotii vostri, suntem peste tot.', spunea Ted Bundy, descriind cu deosebita elocventa 'bestiile' care, sub masca unor oameni obisnuiti, ucid cu sange rece. Yuppy.ro isi propune sa va prezinte un TOP mai putin placut, al celor mai odiosi criminali in serie care au scris cu sange numeroase capitole din istoria recenta si nu numai.

1. Gilles de Rais

Nascut in 1404, Gilles de Rais este considerat precursorul criminalului in serie modern. Inainte ca monstruozitatile sale sa iasa la iveala, de Rais era cunoscut drept unul din cavalerii care a luptat alaturi de Ioana D’arc. Dupa incheierea razboiului se retrage din armata si se stabileste intr-un castel din satul Machecoul.

La doi ani dupa instalarea lui Rais in sat, satenii incep sa il banuiasca de „practici necurate”. De la mutarea acestuia mai mult de 60 de copii, majoritatea blonzi cu ochii albastri, disparusera. Dupa mai multe reclamatii, guvernatorul regiunii initiaza un control in castelul lui Gilles de Rais. Ce a gasit acolo, l-a ingrozit.

Intr-o sala de tortura special amenajata, Gilles de Rais asasinase si sodomizase cativa zeci de copii. De Rais ordona mai intai ca victimile sa fie legate. Astepta pana in momentul in care cea mai crunta teama se putea citi pe fata copiilor sau pana erau pe punctul de a-si da ultima suflare pentru a-i dezlega. Ii lua pe genunchi, le stergea lacrimile, cautand sa le dobandeasca afectiunea. Cand micutii zambeau, Gilles le sectiona usor gatul, dupa care, in timp ce victimele sale isi dadeau ultimul suspin, ejacula pe ele scotand un ras monstruos.

Gilles de Rais a fost acuzat de erezie si spanzurat.

Sursa foto: Wikipedia.org

2. Javed Iqbal

Javed Iqbal a fost cel mai cunoscut criminal in serie din istoria recenta a Pakistanului. A fost numit, nu doar de populatia Pakistanului, ci de intreaga lume, drept „cel mai sangeros criminal in serie”.

Javed Iqbal a ucis in 18 luni mai bine de 100 de baieti. In decembrie, 1999, scrie Murderpedia, Iqbal trimite o scrisoare autoritatilor prin care isi marturiseste faptele. In scrisoare, barbatul povesteste politiei cum isi abuza sexual victimele, le strangula si ulterior le transa. Pentru a scapa de cadavre, Iqbal scufunda bucati din corpul transat in acid clorhidric si astepta pana cand se lichefiau, dupa care arunca lichidul la canalizarea orasului.

In casa lui Javed Iqbal, politistii au gasit pete de sange pe pereti si podea, poze cu victimile si bucati din corpul acestora partial dizolvate.

Citeste si:
Atac armat la o universitate din centrul orașului Praga. 15...
Atac armat la o universitate...

Iqbal a fost condamnat la moarte, prin strangulare, cu toate ca judecatorul a spus ca i-ar fi placut ca asasinul sa fie strangulat de 100 de ori, taiat in 100 de bucati si pus in acid. Iqbal se sinucide in celula sa.

Sursa foto: murderpedia.org

3. Luis Garavito

Luis Garavito, supranumit si „Bestia”, a fost unul din cei mai odiosi criminali in serie din istoria recenta. Potrivit politiei, intre 1992 si 1998, Garavito a ucis 172 de copii cu varste intre 6 si 16 ani.

Garavito isi tortura victimele, le taia gaturile si de obicei le dezmembra cadavrul. Majoritatea victimelor sale prezentau urme de tortura.

Luis Garavito este prins de politie in 1999 si condamnat la 1.853 de ani de inchisoare. Profitand de faptul ca in Columbia legea nu permite ca o persoana sa stea in inchisoare mai mult de 30 de ani, sentinta sa este redusa la 22 de ani.

Citeste si:
Descoperă Belgia prin orașele sale medievale. Informații și detalii...
Descoperă Belgia prin orașele...
Sursa foto: Wikipedia.org

4. Pedro Alonso Lopez

Pedro Alonso Lopez, supranumit si „Monstrul din Anzi”, este banuit ca ar fi violat si ucis peste 300 de fetite in toata America de Sud. A fost descoperit de o patrula a armatei peruene dupa ce a reusit sa omoare peste 100 de femei indigene din Peru. Este condamnt la moarte de catre autoritatiile tribale, dar este salvat de un misionar care ii convinge pe indigeni sa il predea politiei. Cum pentru politie uciderea femeilor indigene nu era un fapt grav, Lopez este eliberat.

Monstrul din Anzi pleaca in Ecuador unde ucide cam 3-4 femei pe saptamana. Este prins in 1980 si marturiseste politiei ca a ucis in total peste 300 de persoane. Politistii nu il cred si incep sa il ridiculizeze. La scurt timp dupa, o inundatie scoate la iveala groapa comuna in care Lopez isi ingropase o parte din victime. A fost inchis intr-un spital de psihiatrie, dar eliberat ulterior. In prezent, Pedro Lopez este liber, desi nimeni nu stie exact unde se afla.

Citeste si:
Olaf Scholz: Vladimir Putin poartă responsabilitatea crimelor de...
Olaf Scholz: Vladimir Putin...
Sursa foto: Wikipedia.org

5. Joachim Kroll

Joachim Kroll a fost un criminal in serie si canibal de origine germana. A fost condamnat pentru 8 crime, insa a recunoscut 13.

Crimele lui Kroll au fost descoperite intamplator, in timp ce politia investiga disparitia unei fetite de 8 ani, pe nume Marion Ketter. In timp ce mergeau din casa in casa, un om le spune politistilor atunci cand si-a intrebat un vecin daca stie de ce este infundata canalizarea, acesta le-a raspuns ca da, stie, numeroase intestine o blocheaza. In urma raportului, politistii patrund in casa lui Kroll unde gasesc corpul micutei Ketter transat: o parte in frigider, o mana gatita pe aragaz si intestinele blocate pe canalizare. Kroll le spune polististilor ca obisnuia sa isi taie victimile in bucati si sa le conserve in frigider pentru a economisi banii pe care i-ar fi dat pe carrne.

Citeste si:
Ciolacu, atac dur la PNL: ”Sunteți criminali și veți plăti pentru...
Ciolacu, atac dur la PNL:...

In aprilie 1982, dupa un proces care a durat 151 de zile, Joachim Kroll a fost condamnat la inchisoare pe viata.

Sursa: murderpedia.org

6. Ted Bundy

Ted Bundy este unul din cei mai cunoscuti criminali in serie din Statele Unite. Intre anii 1974 si 1978, Ted Bundy a violat si ucis numeroase femei tinere. Dupa zeci de ani in care a negat cu staruinta ca ar fi autorul odioaselor crime, Bundy marturiseste, in cele din urma, ca a ucis 30 de femei. Numarul lor pare sa fie insa mult mai mare.

Ted Bundy isi atragea victimele pretinzand ca este ranit si cerandu-le ajutorul. Facea asta atunci cand nu putea intra pur si simplu in casele studentelor cand stia ca le va gasi dormin. Dupa ce isi ademena victimele la masina, Ted Bundy le lovea cu o bara de metal in cap, le viola, tortura si dezmembra. De cele mai multe ori, Bundy pastra suveniruri de la victimele sale, cum ar fi capul. Criminalul mai obisnuia sa depoziteze corpurile victimele pe muntele Taylor si petrece ore in sir printre ele; le machia, dupa care facea sex cu ele pana cand cavdavrul intra intr-o stare mult prea avansata de putrefactie.

Sursa foto: Wikipedia.org

7. Andrei Chikatilo

Andrei Chikatilo a fost un criminal in serie ucrainian, denumit si „Macelarul din Rostov”. A ucis intre 1978 si 1991 53 de femei si copii, majoritatea persoane fara adapost.

In 1978, Chikatilo se muta in Shakhty, un mic oras minier de langa Rostov. Atunci are loc si prima sa crima documentata. In seara de 22 decembrie, Chikatilo ademeneste o fetita de noua ani in casa pe care o cumparase in secret. Incearca sa o violeze, dar cand fetita incepe sa opuna violenta, o injungie de nenumarate ori pana este complet satisfacut. Din acel moment, acesta este singurul mod prin care criminalul poate ajunge la orgasm.

In 1990, a fost prins de politie si a recunoscut 56 de crime.

A fost executat in 1994, prin impuscare, dupa ce presedintele Boris Yeltsin i-a refuzat ultimul apel la clementa.

Sursa foto: Wikipedia.org

8. Ion Ramaru

Ion Ramaru, cel mai cunoscut criminal in serie din Romania, a terorizat Bucurestiul la inceputul anilor '70.

Pe 5 martie 1971 este descoperit trupul neinsufletit al unei femei. Victima fusese ucisa intr-un mod brutal si apoi violata. O luna mai tarziu, o crima ce se inscria in acelasi tipar este semnalata in sectorul 4 al capitalei. Politia isi da seama ca alte doua omoruri similare avusesera loc cu un an in urma. Criminalul obisnuia sa suga sangele victimelor, sa le muste, sa le viola, uneori chiar si dupa moarte, si sa le injungie repetat. Era clar, aveau de-aface cu un criminal in serie.

In ciuda mobilizarii impresionante de forte, Ramaru este gasit doar prin sansa/noroc. Langa corpul victimei, criminalului ii scapase o adeverinta medicala emisa de Spitalul Studentesc din Bucuresti. Dupa o serie de perchezitii, in camera lui Ramaru din camin sunt gasite arme albe ca acelea folosite in atacuri.

Este arestat si in acelasi an este executat prin impuscare. „Chemati-l pe tata. El este de vina”, au fost ultimele cuvinte ale criminalului. Nimeni nu a inteles atunci ce vrea sa spuna Ramaru, insa cativa ani mai tarziu aveau sa inteleaga.

La un an de la executia lui Ion Ramaru, trupul unui barbat care cazuse din tren este adus la Institutl de Medicina Legala. Autopsia arata ca barbatul era autorul a patru crime cu autor necunoscut din 1944. Misteriosul barbat era nimeni altul decat Florea Ramaru, tatal lui Ion Ramaru.

Foto main: portret persoana teribila sursa Shutterstock


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.