Va vine sa credeti sau nu, aceste locuri chiar exista!

1. Casa stramba

"Krzywy Domek" sau "Casa stramba" in romana, o denumire cat se poate de sugestiva, exista in realitate in orasul polonez Sopot.

Distorsionata casa, aproape ca pare desprinsa din filele unui basm. Fapt ce nu este chiar atat de departe de adevar. Szotynski si Zaleski, cei doi arhitecti care au gandit si realizat proiectul, s-au inspirat din ilustratiile unor artisti precum Jan Marcin Szancer si Per Dahlberg.

Sursa foto: Wikipedia.org

2. Podul de apa de la Magdeburg

Da, vedeti bine! Acela este un rau deasupra altui rau. Podul de apa de la Magdeburg, Germania, este cel mai lung apeduct navigabil din lume. Masurand 918 metri in lungime, podul de apa leaga canalul Elbe-Havel cu Mittellandkanal, traversand raul Elba.

Sursa foto: chris-lori via Flickr.com

3. Autostrada suspendata Hanshin

Ati vaazut vreodata o autostrada care sa treaca printr-o cladire? Exista in Japonia o autostrada suspendata care trece printre etajele 5 si 7 ale unui bloc din Osaka. A fost o solutie de compromis luata de administratia japoneza, dar gestionata cu extrem de multa atentie.

Bucata din autostrada Hanshin Expressway care trece prin bloc a fost construita sub forma de tunel inconjurat de peretti izolatori. Pana la etajul 4 al cladiri sunt amenajate magazine, birouri si apartamente, iar de la etajul 8 in sus apartamente.

Sursa foto: Wikipedia.org

4. Casa cub

Situate in orasul Rotterdam, casele cubice au fost construite in perioada anilor '70, dupa o idee a arhitectului Piet Blom.

Sursa foto: Wikipedia.org

5. Setenil de las Bodegas: Satul de sub stanci

Ar putea parea ca aceste case sunt pe punctul de a fi strivite de stanci. Fiti fara grija, nu este asa. Setenil de las Bodegas este un sat din regiunea Andalucia, Spania. De-a lungul timpului oamenii si-a sapat casele in stancile din zona, roca masiva ajungand sa le serveasca drept acoperis.

Sursa foto: Wikipedia.org


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.