Cei de la NASA au facut publice o serie de imagini incredibile ce infatiseaza un urgan monstru pe planeta Saturn.

Nava spatiala Cassini a reusit sa imortalizeze un uragan monstru pe planeta Saturn. Surprinse de la distanta de 420.000 de Kilometri, imaginile infatiseaza un vartej urias cu un diametru de 2.000 de kilometri, de 12 ori mai mare decat Marea Britanie, si care se roteste in jurul planetei Saturn cu o viteza de 150 metri pe secunda.

Furtuna este de 20 de ori mai violenta decat orice alt fenomen inregistrat stiintific vreodata pe planeta noastra.

Mai multe imagini in GALERIA FOTO

Un alt lucru uimitor este faptul ca, vazuta din spatiul, furtuna seamana foarte mult cu uraganele care se formeaza pe planeta noastra. Fenomenul i-a fascinat de oamenii de stiinta datorita faptului ca, pe Pamant, uraganele se hranesc cu apa din oceane, insa pe Saturn nu exista apa in cantitati prea mari.

„A trebuit sa verificăm de două ori imaginile cu vortexul deoarece seamana foarte mult cu uragan de pe Terra“, a declarat Andrew Ingersoll, un inginer de imagine din cadrul echipei care se ocupa de sonda Cassini.

Imaginile i-ar putea ajuta pe oamenii de stiinta sa inteleaga mai bine cum anume se formeaza uraganele pe Pamant.

Sonda Cassini a ajuns in apropierea planetei Saturn in 2004, insa atunci polul nordic al planetei era in intuneric. Ultimele fotografii din aceasta zona a planetei au fost realizate de sonda spatiala Voyager 2, in 1981.

Mai multe imagini cu impresionantul uragan puteti vedea in GALERIA FOTO, dar si in clipul de mai jos:

Sursa foto: NASA


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.