Un copil este salvat de doua ori de aceeasi persoana. Doi frati gemeni sunt ucisi pe aceeasi strada la doar doua ore distanta. Coincidente sau pur si simplu ghinion? Destin sau pur si simplu intamplari nefericite? Asa se pot incadra situatiile de mai jos, TOP 10 cele mai bizare coincidente din istorie.

Un copil este salvat de doua ori de aceeasi persoana. Doi frati gemeni sunt ucisi pe aceeasi strada la doar doua ore distanta. Coincidente sau pur si simplu ghinion? Destin sau pur si simplu intamplari nefericite? Asa se pot incadra situatiile de mai jos.

Iata care sunt cele mai bizare coincidente din istorie:

1. Blestemul masinii lui James Dean

James Dean, copilul teribil al Hollywood-ului, a murit intr-un accident supid la curse, in timp ce conducea un Porsche Spyder.

Sursa foto: Wikipedia.org

In timp ce masina era ridicata de la locul accidentului pentru a fi transportata intr-un garaj, motorul a cazut, strivindu-l pe mecanic. Motorul a fost ulterior cumparat de un doctor care l-a instalat in propria masina de curse. Acesta a murit in scurt timp, tot intr-un accident.

Porsche-ul a fost reparat cativa ani mai tarziu, iar garajul in care se afla a luat foc. Ulterior, masina a fost expusa in Sacramento, dar a cazut de pe postament ranind grav un adolescent.

In 1959, masina s-a dezmembrat in mod misterios in 11 bucati.

2. Un copil salvat de doua ori de aceeasi persoana

Detroit, 1930: Un copil nesupravegheat cade de la balcon. Norocul lui este ca a cazut peste Joseph Figlock care trecea in acel moment pe strada. Ambii scapa ca prin minute.

Un an mai tarziu, acelasi bebelus cade de la acelasi balcon in capul aceluiasi om. Din nou, ambii scapa nevatamati.

3. Un glont isi atinge destinatarul cativa ani mai tarziu

In 1883, Henry Ziegland se desparte de iubita sa. Indurerata, aceasta se sinucide. In incercarea de a razbuna moartea surorii, fratele acesteia il impusca pe Henry Ziegland, dupa care isi pune capat zilelor. Doar ca Ziegland supravietuieste. Glontul doar ii zagarie fata dupa care se opreste intr-un copac.

Cativa ani mai tarziu, Henry Ziegland se hotaraste sa taie copacul in care se oprise glontul. Cum loviturile de topor nu prea i-au fost de ajutor, acesta pune dinamita incercand sa-l arunce in aer. In urma exploziei, glontul a zburat din copac in capul lui Ziegland, ucigandu-l pe loc.

Citeste si:
Top 10 flori exotice și neobișnuite potrivite pentru un cadou special
Top 10 flori exotice și...

4. Doi frati ucisi de acelasi taxi, la un an distanta

In 1975, un barbat din Bermuda este lovit de un taxi si moare pe loc. Un an mai tarziu, fratele acestuia moare in acelasi mod.

Ceea ce face cazul sa fie atat de bizar este faptul ca fratele acestuia este ucis de acelasi taxi, condus de acelasi sofer care avea in dreapta acelasi pasager.

Sursa foto: shutterstock_13390819

5. Gemeni identici duc vieti identice fara sa stie unul de existenta celuilalt.

Doi gemeni identici din Ohio sunt separati la nastere si adoptati apoi de familii diferite. Ambii sunt botezati James. Si coincidentele abia aici incep. Cei doi au crescut fara sa stie unul de existenta celuilalt, au dovedit amandoi abilitati pentru desen tehnic si tamplarie, s-au insurat cu femei pe nume Linda, au avut cate un fiu pe care ambii l-au botezat James Alan. Ambii frati gemeni au divortat de prima lor sotie si s-au casatorit ulterior cu o alta femeie pe nume Betty, respectiv Betty si amandoi au avut un caine pe care l-au botezat Toy. Repet, nici unul nu stia de existenta celuilalt.

Citeste si:
Mercur retrograd 29 decembrie 2022 – 18 ianuarie 2023: Cum sunt...
Mercur retrograd 29 decembrie...

La patruzeci de ani dupa ce au fost separati, cei doi frati gemeni s-au intalnit intamplator.

6. Calugarul salvator

Joseph Aigner era un pictor semi-cunoscut din Austria in secolul al nouasprezecelea. Acesta a incercat de trei ori sa se sinucida insa, de fiecare data, a fost salvat de un calugar. Acelasi calugar.

Prima data a incercat sa se sinucida la varsta de 18 ani, dar a fost oprit de aparitia misterioasa a unui calugar. La varsta de 22 de ani a mai incercat odata, dar, din nou, acelasi calugar il salveaza. Opt ani mai tarziu este condamnat la moarte pentru convingerile sale politice, dar, si de aceasta data, este salvat de misteriosul calugar.

La varsta de 68 de ani, Aigner reuseste in cele din urma sa isi puna capat vietii, impuscandu-se in cap. Ceremonia funerara a fost condusa de acelasi calugar care l-a salvat in datile precedente, dar care, de aceasta data, a ajuns prea tarziu.

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

7. O poveste devenita realitate

Edgar Allan Poe a scris in secolul al nouasprezecelea „Povestea lui Arthur Gordon Pym”, o fictiune despre patru supravietuitori ai unui naufragiu care se decid sa il omoare si sa il manance pe unul din membri echipajului, Richard Parker.

Cativa ani mai tarziu, iola Mignonette naufragieaza. Doar patru din membri echipajului supravietuiesc, iar trei dintre ei se decid sa il omoare si manance pe al patrulea, pe nume Richard Parker.

8. Doi frati gemeni ucisi pe aceeasi sosea, la doua ore distanta

In 2002, doi frati gemeni finlandezi de 71 de ani au murit in accidente identice cu bicicleta. Pe aceeasi sosea, la doua ore distanta, fara ca unul sa stie de moartea celuilalt.

9. Poker

In 1858, Robert Fallon este impuscat mortal de catre cei cu care juca poker. Fallon castigase 600 de dolari, iar camarazii sai erau convinsi ca i-a castigat trisand. In locul sau a ajuns un alt jucator care, foarte curand, a reusit sa tripleze cei 600 de dolari.

Citeste si:
Coincidente si intamplari bizare: 10+ imagini pe care nu le vezi in...
Coincidente si intamplari...

Sursa foto: shutterstock_1177392

Cand politia a aparut pentru a investiga cazul si a cerut ca cei 600 de dolari sa fie dati familiei celui ucis, a descoperit ca noul jucator era chiar fiul lui Fallon.

10. Dublura regelui Umberto I

Regele Umberto I lua cina in Monza, Italia, cand a descoperit ca seamana izbitor de mult cu proprietarul restaurantului in care se afla. Incepand sa discute, cei doi au aflat urmatoarele:


  • se nascusera in aceeasi zi a aceluiasi an, adica 14 mai, 1844;

  • se nascusera in acelasi oras;

  • ambii aveau neveste pe nume Margherita;

  • proprietarul isi deschisese restaurantul exact in ziua incoronarii regelui

Pe 29 iulie 1900, proprietarul restaurantului moare intr-un accident de vanatoare. Regele Umberto I cere sa fie trimise condoleante familiei indoliate pentru ca mai apoi sa fie ucis de un anarhist.

Sursa foto main: Shutterstock


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.