Institutul American de Film a anuntat care sunt cele mai bune filme din 2018, multe dintre acestea avand sanse mari sa primeasca nominalizari la urmatoarea editie a premiilor Oscar, scrie The Collider.  

Printre cele mai bune filme din 2018, Institutul American de Film (AFI) a inclus "A Star is Born", filmul cu supereroi "Black Panther", dar si filmul horror original "A Quiet Place".

Pe lista mai sunt incluse filmul pentru adolescenti ''Eighth Grade'', ''Mary Poppins Returns'' cu Emily Blunt in rolul principal, dar si ''BlacKkKlansman'', ''If Beale Street Could Talk'', ''The Favourite'', ''Green Book'' si ''First Reformed''.


"Roma", filmul alb-negru al lui Alfonso Cuarón, a primit o distinctie speciala pentru ca nu a intrunit toate criteriile pentru a fi inclus in TOP 10.

AFI a numit si zece cele mai bune seriale care s-au remarcat in 2018: "The Americans" (sezonul 6), "Succesion", "The Assassination of Gianni Versace", "Atlanta" (sezonul 2), "Barry", "Better Call Saul" (sezonul 4), "The Kominsky Method", "The Marvelous Mrs. Maisel" (sezonul 2), "Pose", "This is Us" (sezonul 3).

Institutul American de Film da startul premiilor decernate in acest sezon, urmand ca ulterior sa se organizeze Globurile de Aur (se vor anunta joi nominalizarile), iar in februarie Premiile Oscar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.