Yuppy 13 Iulie 2018 00:07
Japonia a fost lovita de curand de mai multe inundatii. Cele mai recente bilanturi mentioneaza 199 de morti si peste 60 de  disparuti. Pusi in fata situatiei de a-si parasi locuintele, supravietuitorii au plecat in graba si au lasat in urma tot ce aveau. O intamplare recenta, salvarea unui ponei, da speranta celor care au ramas fara nimic.
Poneiul Leaf, in varsta de noua ani, servea ca animal de companie unui centru de batrani din Kurashiki. Iapa miniaturala a fost inspirata sa se refugieze pe acoperisul unei locuinte, dupa ce alunecarile de teren si inundatiile au pus stapanire pe zona. Aceasta a fost salvata de membrii unei organizatii non-profit, care se indreptau catre centrul unor sinistrati, noteaza worldanimalnews.

Salvarea recenta a poneiului este printre singurele evenimente fericite, in marea de catastrofe puternice care au lovit Japonia, cele mai mare dezastre din ultimele trei decenii in vestul arhipelagului nipon.

Iapa disparuse in timpul caderilor masive de ploi torentiale, ce a dus la evacuarea animalelor inainte ca inundatiile sa ajunga in zona. Are rani minore si va supravietui, demarandu-se cautari sa fie reunita cu mama sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.