Yuppy 1 August 2016 18:00
Marilyn Monroe nu a spus niciodata "Daca nu ma poti suporta cand sunt in cea mai rea forma, atunci nu ma meriti cand sunt in forma cea mai buna”.

Toata lumea a auzit de Marilyn Monroe. Chiar daca a murit in 1962, imaginea ei este peste tot. Este parodiata in desene animate si imortalizata in picturi. Actritele isi vopsesc parul blond si se imbraca in alb pentru a-i comemora viata. Atunci cand te gandesti la Hollywood, iti vine instant in minte imaginea cu Marilyn stand deasupra unei guri de canalizare, cu rochia alba fluturand si cu capul dat pe spate intr-un zambet larg. Marilyn Monroe este un simbol. Chiar si astazi, la 50 de ani de la moartea ei, revistele inca fac bani de pe urma imaginii ei.

Imaginea lui Marilyn Monroe este perfecta pentru social media. Exista un numar imens de citate care ii sunt atribuite. „Daca nu ma poti suporta cand sunt in cea mai rea forma, atunci nu ma meriti cand sunt in forma cea mai buna”, sta scris pe o fotografie cu chipul vedetei. „Da-i unei fete pantofii potriviti si va cuceri lumea”. „Nu iti face griji daca nu este masura 0. Societatea este urata, nu tu”. Numai ca, buzele ei rosii nu au rostit niciodata aceste cuvinte. Mai mult, perpetueaza o imagine despre o Marilyn care nu a existat niciodata.

Adevarul este ca, in cei 36 de ani, Marilyn a suferit destul. Potrivit biografilor, actrita avea foarte putina incredere de sine. Isi dorea un copil foarte mult, dar nu putea duce o sarcina la bun sfarsit. Nu traia viata fericita pe care o prezenta pe marile ecrane. Nici copilaria nu i-a fost lipsita de griji, fiind nevoita sa se marite la 16 ani. De-a lungul carierei s-a luptat mereu cu imaginea de blonda prostuta. De multe ori tinea filmarile pe loc deoarece era prea anxioasa sa apara pe ecran.

Imaginea pe care o avem astazi despre Marilyn Monroe este gresita: o fata frumoasa care isi accepta si iubea propriile defecte. Chiar daca modelul este bun, realitatea este cu totul alta.

Sursa material: teenvogue.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.