Yuppy 18 Aprilie 2016 16:39
Imaginea care a facut senzatie pe internet. O mumie descoperita recenta pare sa fie incaltata cu adidasi.

Arheologii din Mongolia au descoperit de curand, in Multii Altai, mumia unei femei. Specialistii cred ca aceasta ar fi trait in urma cu 1500 de ani si sunt impresionati de gradul de conservare.

Spre surprinderea arheologilor, imaginile publicate cu ramasitele umane au iscat o adevarata controversa in randul internautilor. Motivul: mumia pare sa fie incaltata cu o pereche de adidasi, ceea ce i-a facut pe multi sa creada ca este vorba despre un calator in timp.

Foto: siberiantimes.com

Expertii au fost nevoiti sa explice internautilor ca nici nu poate fi vorba despre o calatorie in timp. Potrivit acestora, incaltarile sunt un simbol al unui statut inalt in societate.

In afara de ramasitele umane, arheologii au mai gasit un vas de lut, o sa, un frau, ramasitele unui cal, un fierbator, un cap de oaie si perne. Expertii spun ca toate aceste obiecte au ajuns acolo in urma unui ritual de inmormantare turcic. Acestia cred ca descoperirea ii va ajuta sa inteleaga mai multe despre obiceiurile turcice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.