Yuppy 30 Martie 2016 16:28
La cate dintre aceste intrebari poti raspunde?

Google este cunoscut pentru intrebarile absurde pe care le puneau candidatilor pentru a le testa creativitatea si gandirea analitica. Chiar si angajatii companiei au recunoscut ca multe dintre aceste intrebari erau ridicol de grele, asa ca, in 2011, au decis sa le interzica.

Lewis Lin, un consultant de cariera specializat in tehnici de intervievare, a realizat o lista cu 140 de intrebari extrem de dificile pe care Google le-a pus candidatilor. Pozitile pentru care aplicasera includ product manageri, ingineri sau marketing manageri. Cele mai multe dintre aceste intrebari nu au un raspuns corect, ci sunt create pentru a testa creativitatea unei persoane.

Mai jos, am adunat 10 din cele mai complicate intrebari puse de Google la interviurile de angajare.

  1. Cati bani ar trebui sa ceri ca sa speli toate geamurile din Seattle?
  2. De ce sunt capacele de canalizare rotunde?
  3. Vrei sa verifici ca prietenul tau Bob ti-a notat numarul de telefon corect, dar nu il poti intreba direct. Trebuie sa scrii intrebarea pe un biletel si sa i-l dai lui Eve care il va da lui Bob si se va intoarce apoi cu un raspuns. Ce trebuie sa scrii pe biletel, pe langa intrebare, astfel incat Bob sa codeze mesajul, iar Eve sa nu iti poata citi numarul de telefon.
  4. Cati acordori de pian sunt in intreaga lume?
  5. Toti barbatii dintr-un sat cu 100 de cupluri casatorite si-au inselat sotiile. Fiecare sotie din stat stie cand un alt barbat a inselat, dar nu stie cand propriul sot a facut-o. Adulterul este pedepsit prin lege in sat. Orice sotie care poate dovedi ca sotul i-a fost necredincios trebuie sa il omoare in aceeasi zi. Femeile din sat nu ar incalca niciodata aceasta lege. Intr-o zi, regina satului anunta ca cel putin un barbat a inselat. Ce se va intampla?
  6. Un barbat si-a impins masina la un hotel si si-a pierdut averea. Ce s-a intamplat?
  7. De cate ori pe zi se suprapun acele unui ceas?
  8. Cate aspiratoare sunt facute in Statele Unite in fiecare an?
  9. Daca o persoana formeaza o secventa de numere pe telefon, ce cuvinte se pot alcatui cu literele asociate acelor numere?
  10. Cate mingi de golf incap intr-un autouz?

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.