Titanic II, un vapor identic cu faimosul Titanic, va fi lansat la apa in 2018, cu ocazia implinirii a 106 ani de la scufundarea vasului.

Titanic II, o copie perfecta a faimosului vapor, este proiectul miliardarului australian, Clive Palmer, si a companiei acestuia, BlueStar Line. Constructia vaporului a inceput in 2012, iar lucrarile sunt acum aproape de final. Compania a anuntat recent ca vaporul va fi lansat la apa in 2018.

Titanic II masoare 270 metri in lungime, 53 metri in inaltime si are o greutate de 40,000 de tone. Vaporul va fi impartit pe noua etaje, va avea 840 de cabine si va putea gazdui 2.400 de pasageri si 900 membri ai echipajului. Vasul va mai dispune de piscine, bai turcesti, restaurante si sali de sport.

Spre deosebire de vasul original, noul Titanic va avea proceduri moderne de evacuare, sisteme digitale de navigare si radar si va fi controlat prin satelit.

Titanic II va porni in 2018 din Juangsu, China de Este, spre Dubai, Emiratele Arabe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.