AsapScience a testat daca cele 36 de intrebari care ar trebui sa te faca sa te indragostesti de oricine functioneaza.

In 1997, Arthur Aron, psiholog in cadrul Universitatii din New York, a testat o idee indrazneata: doua persoane care nu se cunosc se pot indragosti intr-un timp foarte scurt. Pentru experiment, Aron a creat doua grupuri de persoane, apoi a combinat persoanele din interiorul grupurilor si le-a cerut sa discute timp de 45 de minute. In timp ce cuplurile din primul grup purtau discutii marunte, celor din grupul numarul doi li s-a dat un set prestabilit de intrebari. Pe masura ce avansau, intrebarile deveneau din ce in ce mai intimie.

Cum era de asteptat, cuplurile care au folosit intrebarile prestabilite s-au simtit mai apropiate decat cele care au pus intrebari standard.

Pentru a testa aceasta teorie, AsapScience a realizat un experiment. Doi necunoscuti s-au intalnit pentru prima data pe platourile de filmare si au discutat timp de mai multe minute pe baza celor 36 de intrebari alcatuite de Arthur Aron.

Deznodamantul experimentului il puteti urmari in clip.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.