Yuppy 10 Iulie 2015 14:12
Dupa 9 ani de asteptare, NASA poate in sfarsit studia planeta pitica, Pluto.

Savantii de la NASA au asteptat timp de 9 ani ca robotul spatial New Horizons sa ajunga suficient de aproape de planeta pitica Pluto pentru a putea realiza fotografii cu rezolutie mai mare ca niciodata.

Joi seara, NASA a publicat prima imagine cu Pluto si cea mai mare luna a acesteia, Charon. Cele doua corpuri ceresti sunt comparate de savantii de la NASA cu "doi patinatori care isi strang mainile".

Imaginile realizate cu rezolutie mare arata ca suprafata lui Pluto este compusa dintr-un melanj de pete deschise la culoare si pete inchise la culoare, ceea ce ar putea indica ca Pluto nu este planeta inghetata pe care ne-o imaginam. Charon, de cealalta parte, este invaluita intr-o lumina gri uniforma.

"Cele doua corpuri ceresti se afla pe aceeasi orbita de miliarde de ani, dar sunt extrem de diferite" a spus Alan Stern, directorul programului New Horizons intr-un comunicat de presa.

Charon are aproape jumatate din diametrul lui Pluto, fiind cea mai mare luna din sistemul nostru solar in comparati cu planeta in jurul careia graviteaza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.