Yuppy 18 Iunie 2015 12:12
Mersul pe bicicleta nu se uita niciodata, corect? Gresit! O demonstreaza acest barbat printr-un exercitiu fascinant al creierului.

Mersul pe bicicleta nu se uita niciodata, corect? Dar ce se intampla atunci cand comenzile ghidonului sunt inversate, iar dreapta devine stanga, iar stanga devine dreapta? Mai poti merge pe bicicleta.

Foarte multi dintre voi vor crede ca da. La fel a crezut si Destin Sandlin, creatorul canalului de YouTube Smarter Every Day. Insa, atunci cand s-a urcat pe bicicleta si-a da seama ca mintea s-a invatase atat de bine algoritmul mersului pe bicicleta, incat era imposibil sa mearga un metru pe noua bicicleta.

Lui Destin i-au trebuit 8 luni pentru a invata sa mearga pe noua bicicleta. Opt luni in care a a exersat timp de 5 minute zilnic. Dar, cand i-a dat bicicleta modificata fiului sau, in varsta de 6 ani, cat credeti ca i-a luat acestuia sa invete sa mearga pe ea? Doar doua saptamani.

Experimentul a demonstrat ca mintea copiilor este mult mai elastica decat cea a adultilor si capabila sa se dezvete de obiceiuri vechi mult mai rapid.

Ce credeti ca s-a intamplat cand Destin a incercat sa mearga pe o bicicleta normala? Aflati raspunsul urmarind clipul de mai jos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.