Yuppy 31 Martie 2015 14:04
Sase tari, trei capitale, cetati, defilee si mii de peisaje impresionante. Google te invita la o calatorie pe Dunare de la Bratislava la Cernavoda, odata cu publicarea pe Google Maps a imaginilor Street View de pe cel mai repezentativ curs de apa al Europei.

Google a navigat si fotografiat Dunarea in vara anului 2014, preluand imagini din Slovacia, Croatia, Serbia, Ungaria, Bulgaria si Romania. Astazi, Google anunta publicarea in Street View a acestora. Pot fi explorate astfel doua treimi din cursul Dunarii, de la granita Slovaciei cu Austria si pana la Cernavoda, in Romania.

Fotografierea cursului Dunarii reprezinta unul dintre dintre cele mai ample proiecte speciale derulate de Google Street View. Este prima data cand Google a realizat o colectie de imagini care se intinde pe sase tari. Oricine poate porni intr-o croaziera pe Dunare si sa descopere locuri memorabile precum Bratislava, Palatul Parlamentului din Budapesta, Belgrad sau Cazanele Dunarii”, a declarat Dan Bulucea, country manager Google Romania.

Cateva locuri impresionante de pe cursul Dunarii din Romania care pot fi explorate in Google Maps:

  • Cazanele Mari, in dreptul Pesterei Ponicova
  • Rasarit pe Dunare (podul Cernavoda)
  • Podul Anghel Saligny (Cernavoda)
  • Cazanele Mici, statuia lui Decebal
  • Fortareata Golubac
  • Podul Giurgiu - Ruse
  • Portile de Fier 1
Fotografiile au fost realizate cu dispozitivul trekker montat pe nava de pasageri „Treasures”, care realizeaza croaziere pe Dunare. Trekker este creat pentru a realiza fotografii panoramice la 360 grade, cu ajutorul a 15 lentile montate in varful unui catarg, fiecare dintre ele indreptata intr-o alta directie. Imaginile au fost publicate pe Street View, disponibil in cadrul serviciului Google Maps.

Pana in prezent, dispozitivul trekker a fotografiat numeroase obiective din patrimoniul mondial, precum Marele Canion, Taj Mahal, Muntele Fuji, Insulele Galapagos sau Venetia. Alaturi de Dunare, utilizatorii pot calatori in Street View pe alte doua importante fluvii ale lumii: Amazonul si Tamisa.

Puteti citi mai multe despre locurile unde a calatorit trekker-erul aici: http://goo.gl/u5ZC4D


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.