Yuppy 5 Martie 2015 17:32
Pot ajuta jocurile video la dezvoltarea inteligentei? Cei de la ASAP Science explica legatura dintre jocuri video si gandirea analitica si emotionala.

Jocurile video sunt o modalitate amuzanta de escapism. Chiar daca, de foarte multe ori, sunt prezentate drept extrem de violente sau o pierdere de vreme, multi cred ca jocurile video pot ajuta la dezvoltarea inteligentei.

Bineneinteles, jucate excesiv, jocurile video, ca orice alta activitate facuta in exces, pot dauna sanatatii. Dar, atunci cand aceasta placere este practicata cu moderatie, putem vorbi despre o crestere a proceselor cognitive.

Intr-un studiu, participantilor li s-a cerut sa joace Super Mario timp de 30 de minute pe zi, pentru doua luni. La final, testele au relevat o crestere a materiei cenusie in zone asociate cu memoria, planificare strategica si abilitati motorice.

Mai multe informatii puteti afla urmarind clipul de mai sus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.