Uneori, viata poate fi derutanta si te poti trezi descoperind ca o noua problema fundamentala chinuie mintile internautilor de pretutindeni. Ca de exemplu, ce culoare este aceasta rochie: alb cu auriu sau albastru cu negru?
http://swiked.tumblr.com/post/112174461490/officialunitedstates-unclefather

Joi seara, un user pe numele Swiked a postat pe Tumblr imaginea unei rochii in dungi. „Va rog ajutati-ma – ce culoare este aceasta rochie. Eu si prietena mea nu putem cadea de acord si simtim ca o luam razna.”, era mesajul care insotea mesajul. Foarte curand, intreaga suflare virtuala a luat-o razna si s-a impartit in doua tabere: cei care sustin ca rochia este alb cu auriu si cei care sustin ca este albastru cu negru.

Care este adevarul?

Totul tine de modul in care ochiul uman percepe culoarea. Ochiul uman este facut pentru a vedea bine in timpul zilei, numai ca lumina soarelui poate altera culorile. Ceea ce se intampla aici este ca, atunci cand priveste aceasta rochie, ochiul uman incearca sa ignore tendinta axului cromatic din timpul zilei, scrie Wired.com. Astfel, unii oameni ignora partea albastra, pe care ajung sa o vada alba sau aurie, in timp ce altii ingnora partea aureie.

Mai mult, fundalul are si eu un rol esential in modul in care este perceputa rochia culorii. Astfel, din cauza reflectivitatii materialului, in lumina, rochia pare alb cu auriu

La final, putem fi de acord cu un singur lucru, cui ii pasa?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.