Decesul unei persoane nu reprezinta un obstacol pentru misiunea Bisericii Mormone de convertire. Ce legatura are asta cu Vlad Tepes?

Da, in religia mormona este posibil sa botezi persoane decedate de mult timp, insa de cele mai multe ori procesul are loc deoarece un membru al bisericii vrea sa-si includa stramosii in religiea sa..

Botezul postum a fost folosit de-a lungul timpului pentru a starni controverse si astfel... putina publicitate.

Botezul mortilor s-a nascut o data cu religia mormona in prima jumatate a secolului XIX. Fondatorul Joseph Smith a instituit acest ritual, o parte componenta a revelatiei sale spirituale. Mormonii cred ca botezul este necesar pentru ca o persoana sa iasa din "Temnita Spirituala" - un loc asemanator cu purgatoriul catolic. Oricine care nu este mormor, va ramane prizonier pentru eternitate al acesei Temnite dupa moarte.

Daca Mormonii nu se hotarasc sa-l boteze cel putin. Odata realizat botezul pentru persoana decedata, aceasta este se elibereaza din "Temnita Spirituala" si poate sa intre in "Imparatia Cerurilor".

Citeste continuarea pe 9am.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.