Inarmat doar cu o pensula si cu extraordinar de mult talent, Robin Eley reuseste sa pacaleasca chiar si cel mai antrenat ochi.

Robin Eley este un maestru al iluziilor. Inarmat doar cu o pensula si cu extraordinar de mult talent, Eley reuseste sa pacaleasca chiar si cel mai antrenat ochi.

Cand afli ca lucrarile lui Robin Eley sunt, de fapt, picturi si nu fotografii asa cum ai crezut initial, primul lucru pe care vrei sa-l faci este sa studiezi cu atentie imaginile in cautarea detaliului care ca ar putea indica in vreun fel ca ceea ce ai in fata este un tablou si nu o fotografie. Pentru un ochi neexperimentat este destul de greu, mai ales ca Eley isi „infasoara” creatiile in plastic, ceea ce face ca procesul dezvaluirii adevaratei naturi a picturii sa fie si mai dificil.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Picturile lui Eley sunt atat de realiste incat nici ochiul antrenat al criticilor nu a reusit sa gaseasca detaliul care tradeaza faptul ca imaginea este, in realitate, pictata. De fapt, pentru a se convinge ca lucrarile lui Eley sunt cu adevarat picturi, cativa critici i-au facut o vizita in studio unde au experimentat live magia talentului sau. Va puteti convinge si voi privind acest clip in care Eley isi demonstreaza maiestria.

Nascut in Londra in 1978, Robin Eley a emigrat impreuna cu familia sa in Australia la varsta de trei ani. In 1997 a plecat in California unde a studiat la Wstmont College, obtinand o diploma in Fine Arts.

„Daca subiectul si tehnica pe care o folosesc sunt, in mod intentionat, foarte reale/realiste, contextul in care sunt create nu este la fel de bine definit”, spune Eley. „Depasind limitele unui spatiu si timp concret, mesajul meu, conceput personal, devine universal prin aplicare. Pe parcurs ce inaintez in viata, ma confrunt cun indoiala, anxietate si izolare. Pentru toate aceste intrebari, pictura este singurul meu raspuns”, mai spune artistul autralian.

Mai multe imagini cu impresionantele picturile ale lui Robin Eley, puteti vedea pe in GALERIA FOTO, dar si pe site-ul artistului.

Sursa foto: Robin Eley

Citeste si:
Jador a ajuns la spital în prima zi de Paște. Cine l-a însoțit și...
Jador a ajuns la spital în...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.