Privind imaginile din galeria foto, iti vine cam greu sa crezi ca peisajele pe care le-ai admirat sunt, de fapt, fotografii realizate din cele mai banale obiecte gasite prin casa.

Matthew Albanese a calatorit peste tot si a ajuns in locuri in care, cei mai multi dintre noi nici macar nu viseaza. A ajuns pe Marte, a fotografiat misiunea Apollo 11, a supravietuit unei tornade si a scapat cu viata dintr-un incendiu devastator. Cel putin in lumea hiper-realista pe care o imagineaza si creeaza folosind cele mai banale obiecte pe care le poate gasi prin casa. De la condimente, la cerneala, lemn sau sticla, Matthew Albanese gaseste o intrebuintare pentru orice material in interiorul lumilor pe care le creeaza.

Debutul lui Matthew Albanese in domeniul fotografiei peisagistice a inceput printr-un accident. Aflat in studioul sau, Albanese a varsat din greseala paprika peste „masa de lucru”. Curatand mizeria facuta, a observat ca textura si culoarea condimentului varsat ii amintesc foarte mult de peisajul martian. Cu putina imaginatie si un mix de paprika, scortisoara, praf de chili, nucsoara si carbune, a reusit sa creeze primul sau peisaj in miniatura. I-a spus „Paprika Mars”.

A creat de atunci 15 peisaje miniaturale hiper-realiste. Printre „calatoriile” pe care le-a intreprins se numara o expeditie pe Marte, una pe Luna, un sejur la poalele unui vulcan pe punctul de a erupe sau un voiaj in interiorul unei tornade.

Pentru a asigura verosimilitatea fotografiilor sale, Albanese petrece si pana la cateva luni lucrand la un peisaj. Dupa ce se asigura ca totul este pe cat de realist posibil, face cam 500 de fotografii incercand sa gaseasca unghiul si conditiile de iluminare care vor asigura un rezultat cat mai autentic cu putinta. Pe langa efortul depus, poate mai impresionant este faptul ca, desi plansele sale nu depasesc mai mult un metru ca dimensiune, iti dau senzatia unui spatiu continuu, aproape infinit.

Daca inca aveti dubii ca aceste peisaje nu sunt reale, in GALERIA FOTO v-am pregatit si cateva imagini "din spatele culiselor"

Citeste si:
Liber la vacanțe! Țările din Europa care au renunțat la...
Liber la vacanțe! Țările din...

Sursa foto: Facebook Matthew Albanese


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.