Daca vrei sa exprimi ceva care nu este o intrebare sau un ordin, semnele de punctuatie cunoscute nu prea te ajuta. Avem la dispozitia noastra si alte optiuni, doar ca nu sunt foarte cunoscute.

1. Semnul de intrebare retorica

Acest semn de intrebare inversat a fost propus de Henry Denham in anul 1560 pentru a fi folosit in scopul marcarii intrebarilor care nu au nevoie de un raspuns. A fost folosit pana la mijlocul secolului XVII.

2. Semnul de ironie

Seamana foarte mult cu semnul de intrebare retorica, dar forma este putin diferita: este mai mic, mai curbat si se pune dupa o propozitie care indica sensul inainte de a fi citita. Alcanter de Brahm a introdus ideea in scolul XIX, iar in 1966 autorul francez Herve Bazin a propus un semn asemanator in cartea sa: "Plumons l’Oiseau".

3.Punctul de dragoste

Herve Bazin a mai propus cateva semne de punctuatie in cartea sa din 1966. Printre acestea se numara si punctul de dragoste, care este format din doua semne de intrebare cu acelasi punct. Semnul trebuia sa indice o declaratie de dragoste sau de iubire precum: "Te iubesc [semn]" sau "Ce-mi place ciocolata [smen]".

Citeste continuarea pe 9am.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.