Voi ati ascultat-o?

Daca petreceti ceva timp in online, este imposibil sa nu va fi ajuns pana acum la urechi PSY cu a lui Gangnam Style. In cazul in care, prin conditii greu de explicat, nu ati fost atinsi inca de microbul Gangnam Style , lasati-va contaminati de bunavoie. Nu se intampla in fiecare zi sa vedeti un star pop corean de 34 de ani dansand in cel mai comic mod posibil, cantand de pe WC sau din piscina sau urland la fundul unei tipe care face yoga.

Gangnam Style are ceva aparte. Poate acesta este si motivul pentru care a intrat in Cartea Recordurilor. La ora la care scriu acest text, videoclipul lui PSY a depasit doua sute de milioane de vizualizari. Da, ati citit bine, doua sute de milioane de vizualizari, lasandu-i mult in urma pe "premiantii" cu coronita de pana acum, LMFAO sau Adele si devenind cel mai vizualizat videoclip din istoria Youtube. Si asta in doar doua luni de la lansare. Gangnam Styl a facut senzatie in State. Nelly Furtado a cantat melodia intr-un concert, Britney Spears a invatat dansul chiar de la PSY, iar flash-moburile sunt deja la ordine zilei.

Cum s-ar traduce acest Gangnam Style? Potrivit lui PSY, Gangnam este o zona instarita din Seul, un soi de Beverly Hills, plin de pretentii si snobi. Videoclipul se vrea a fi o satira la adresa superficialilor si snobilor, celor pretind ca sunt stilati, dar cad in kitsch si prost gust.

E greu de spus ce anume din Gangnam Style a fascinat atata lume. Este foarte kitschos, dar dozat corespunzator si cu simtul umorului. Iar dansul... Dansul suntem convinsi ca va deveni hit pe ringul de dans al nuntilor mioritice alaturi de Macarena si Meneaito.

Keep calm and Gangnam Style!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.