Intr-o zona intens circulata a orasului Montreal au fost instalate 21 de leagane muzicale.

Fie ca este vorba de leaganul din curtea bunicilor, de cel ingenios conceput impreuna cu alti copii in fata blocului, sau de leaganul din parc ale carui limite le testam cu fiecare ocazie, datul in leagan ramane una di cele mai placute amintiri. E ceva in acest joc al copilariei care ne fascineaza indiferent de varsta sau de cat de maturi incercam sa parem.

Intr-o zona intens circulata din Montreal, Canada, au fost instalate 21 de leagane muzicale. Este vorba, bineinteles, de o instalatie artistica a grupului creativ Daily Tous Les Jours, cunoscuti pentru varietatea de experimente si instalatii interactive pe care le-au initiat. "21 Balancoires" este mai mult decat o instalatie artistica, este un exemplu muzica si interactiune colectiva sau, de ce nu, sociala.

Intr-o zona inconjurata de un centru muzical si unul stiintific, designerii Mouna Andraos si Melissa Mongiat au incercat sa uneasca bresa dintre cele doua activitati transformand o alee ingusta intr-un urias instrument interactiv.

Mecanismul nu este atat de complicat pe cat poate parea. Sunete de pian sau xilofon, dinanite inregistrate, au fost conectate la fiecare leagan in parte si programate sa se activeze atunci cand leaganul este pus in miscare. O idee excelenta, credem noi.

In clipul de mai jos aveti prezentarea proiectului, precum si ce au urmarit initiatorii lui:

Cum vi se pare ideea?

Sursa foto: Wisconsin Department of Natural Resources via Flickr


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.