Fluturele cosmic, moartea unei stele sau ochiul lui Dumnezeu sunt doar cateva dintre uimitoarele imagini surprinse de telescopul Hubble in cele doua decenii de activitate. Vezi mai multe imagini desprinse parca din alta lume in GALERIA FOTO.

Pe 24 aprilie 1990, telescopul Hubble era lansat pe orbita la bordul misiunii navetei Discovery STS-31. Au trecut de atunci 22 de ani, timp in care telescopul a surprins imagini care nu au incetat sa ne uimeasca si care ne-au schimbat perceptia asupra universului, permitandu-ne sa ii admiram maretia si frumusetea.

In cei 22 de ani de activitate, pe langa spectacolele galactice surprinse, telescopul Hubble a clarificat si o serie de dileme cu care oamenii de stiinta se confruntau. Cu ajutorul telescopului Hubble, oamenii de stiinta au putut estima varsta universului, au putut studia moartea si nasterea stelelor sau au putut observa supernove, nebuloase sau galaxii.

Vezi mai multe imagini desprinse parca din alta lume in GALERIA FOTO.

Sursa foto: Hubble Site


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.