Se mai intampla si alte lucruri in Londra in afara de Jocurile Olimpice. De exemplu construirea unui labirint compus din 250.000 de carti.

Se numeste aMAZEm (un joc de cuvinte foarte dragut) si este un proiect intiat de artistii brazilieni Marcos Saboya si Gualter Pupo cu ocazia London Festival sau Olimpiada Culturala. Inspirati de povestile lui Jorge Luis Borges, cei doi artisti au construit un labirint din 250.000 de carti. Mai mult decat o inspiratie, Borges a stat la baza designului conceptual, in sensul ca patternul labirintului poarta amprentele digitale ale cunoscutului autor argentinian.

Asa trebuie sa arata paradisul pentru iubitorii de carti. In in spatele peretilor de 4 metri, te pierzi nu doar citind tutlurile celor 250.000 de carti dispuse sub forma unor amprente, ci si ascultandu-i pe scriitorii invitati sa vorbeasca sau citind citatele proiectate pe ecranele instalate in labirint.

Constructia labirintului a durat 6 zile si va fi deschis pana pe 26 august. Asa ca, daca aveti drum prin Londra in aceasta perioada, nu-l ratati!

Foto main: Shutterstock


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.