Daca te-ai intrebat vreodata cum arata internetul, aceasta imagine te poate ajuta.

La o prima privire, imaginea pare sa reprezinte o harta a universului sau o ilustratie psihedelica. Mareste imagine si adevarul va iesi la iveala: este o harta a internetului care cuprinde 350. 000 de site-uri din 196 de tari, grupate in functie de nationalitate si topic.

Click aici pentru a vedea harta internetului

Creatorul hartii, Ruslan Enikeev a reusit sa ilustreze o retea informatica alcatuita, la sfarsitul lui 2011 din 350. 000 de site-uri si 2 milioane de link-uri care organizeaza site-urile in functie de similaritatile dintre ele si de popularitate.

In centrul hartii se afla motorul de cautare Google, dar si alte site-uri populare precum Youtube, Facebook sau Yahoo. Cu cat mariti mai mult imaginea, cu atat patrundeti in universul internetului, un univers din care, dupa cum veti vedea, Yuppy.ro nu lipseste.

"Toate site-urile unei tari au aceeasi culoare. De exemplu, zona rosie din partea de sus a hartii corespunde segmentului rusesc al Internetului, cea galbena ii corespunde Chinei, purpuriul din dreapta ii corespunde Japoniei, iar zona centrala de culoare albastru deschis este segmentul american", spune Ruslan Enikeen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.