Pe 9 iunie va avea loc prima competitie de alergare pe Transfagarasan, soseaua supranumita "the best road in the world".

Evenimentul se numeste "UniCredit Leasing Transmaraton" si are ca obiectiv strangerea de fonduri pentru Hospice Casa Sperantei si Viitor Plus - asociatia pentru dezvoltare durabila.

Competitia UniCredit Leasing Transmaraton va include 2 distante, la alegere: un semimaraton (21 de kilometri) si un ultra maraton cu distanta de 70 de kilometri. Startul ambelor curse va fi dat din zona Balea Cascada, iar finish-ul va fi la cabana Capra, respectiv Barajul Vidraru. Numarul de locuri este limitat la 100 pentru semimaraton si 10 pentru ultra maraton.

Prin ce se deosebeste acest eveniment de alte competitii de alergare autohtone:
- Este prima competitie de tip “hibrid”, o combinatie intre alergatul pe sosea si maratoanele montane.
- Traseul celor doua curse traverseaza cel mai lung tunel rutier din Romania (887 m).
- Locurile vor fi repartizate exclusiv prin tragere la sorti sau prin asumarea strangerii unei sume minime pentru fundatii. In acest sens, fiecare participant va avea o pagina pe site-ul evenimentului, in care sustinatorii pot dona si trimite alergatorului un mesaj de incurajare.

Pentru detalii, va invitam sa ii contactati pe:
Gabriel Solomon (www.gabrielsolomon.ro) sau Andrei Rosu (www.andreirosu.me)


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.