Wim Delvoye este un artist belgian care reuseste sa se faca remarcat in intreaga lume prin modul in care transforma diferite obiecte, aparent lipsite de orice urma de „frumos” in adevarate opere de arta.

De aceasta data Wim Delvoye a ales sa sculpteze niste anvelope second hand pe care le-a gasit pe marginea drumului.

Chiar daca la inceput anvelopele uzate si abandonate nu prezentau niciun interes pentru absolut nimeni, dupa transformarea lor de catre artistul belgian, aceste obiecte au devenit printre cele mai dorite "opere de arta" cu prilejul unei expozitii dedicate care a avut loc la Bruxelles la inceputul anului.

Wim Delvoye sustine ca in orice obiect aparent fara valoare exista un potential, mai ales daca acel obiect se transforma in "ceva" mai frumos.

Astfel, el a reusit sa demonstreze ca trecand de aspectul practic pe care o anvelopa il are, dupa ce aceasta devenie uzata, poate sa devina foarte usor un adevarat obiect de arta.

Puteti sa vedeti mai jos despre ce este vorba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.