Cum poti face "ceva" frumos din "ceva" urat? De cele mai multe ori lanturile de la bicicleta nu exprima nimic mai mult decat... un simplu lant murdar de vaselina care are rolul doar de a invarti roata din spatele bicicletei cu care toti alergam prin parc sau in drum spre birou.

Se pare ca pentru tanarul sculptor originar din Coreea de Sud, Seo Young Deok, lanturile de la bicicleta au reprezentat mai mult decat atat. De fapt ele reprezinta si acum materia prima din care se nasc operele de arta pe care tanarul le vinde cu foarte multi bani mai peste tot in lume.

Creatile lui Seo Young Deok aduc in prim-plan corpul uman care sunt prezentate in diferite ipostaze. In principal, sursele de inspiratie ale tanarului artist sud coreean isi au originile in religia budista, acolo unde accentul pentru definirea unui corp uman perfect din punct de vedere fizic a fost studiat si inca este studiat cu foarte mare atentie.

Cea mai scumpa opera de arta din portofoliul sau este reprezentata de capul gigantic, o forma inalta de aproximativ 3 metri, construita numai din zale de lanturi de bicicleta si care a fost evaluata la suma de 25,000 de dolari. Lucrarea a fost finalizata in 12 luni.

Pentru realizarea acesteia au fost necesari aproximativ 1,5 km de lanturi de bicicleta

Prima expozitie a acestui artist pe pamant european a avut loc la Istambul la inceputul lunii februarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.