Pamantul este un loc superb, mai ales daca ai sansa sa il privesti din spatiu. Cum nu sunt multi cei care au avut acest privilegiu pana acum, cercetatorii ofera scurte clipuri filmate de pe diferiti sateliti pentru publicul larg.

Clipul de mai jos a fost filmat de pe Statia Spatiala Internationala incepand cu luna august pana in luna octombrie. Filmul este realizat cu o camera video de inalta precizie si prezinta Pamantul vazut timp de 3 luni de pe cel mai avansat laborator destinat cercetarii spatiului.

Statia Spatiala Internationala a fost lansata in anul 2000 si reprezinta efortul comun al celor mai importante state care lucreaza la cercetarea universului: Rusia, SUA, Uniunea Europeana si Japonia.

Statia Spatiala Internationala reprezinta in fapt un laborator construit sub forma unui satelit care graviteaza in jurul Pamantului si care are ca scop dezvoltarea unor proiecte de cercetare pe mai multe domenii: biologie, meteorologie, fizica sau astronomie.

Ca si multi alti sateliti artificiali, Statia Spatiala Internationala se poate observa cu ochiul liber de pe Pamant, orbitand in jurul Pamantului la aproximativ 278 de km altitudine cu o viteza medie de 27 km/h. P. In acelasi timp laboratorul a oferit un record greu de egalat: a mentinut prezenta umana in spatiu in continuu timp de 11 ani si 7 luni, timp in care statia a fost vizitata de astronauti din 15 tari implicate in cercetarea Universului.

Statia Spatiala Internationala - Pamantul vazut din Spatiu

Earth | Time Lapse View from Space | Fly Over | Nasa, ISS from Michael König on Vimeo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.