Dubaiul este fara doar si poate una dintre cele mai exclusiviste zone de pe Pamant. Nu este de mirare faptul ca toti arhitectii se intrec aici sa-si expuna inventile in incercarea de a lua ochii seicilor cu bani. Nu multi reusesc, dar si cei care indeplinesc exigentele printilor arabi au parte de toata sustinerea in realizarea celor gandite.

Acesta este si cazul arhitectului Donald Starkey care a venit cu o idee cat se poate de extravaganta: mici insule plutitoare.

Ideea insulelor plutitoare este o adaptare pornita de la faimoasele rulote cu care europenii si americanii se plimba pe sosele. Starkey s-a gandit ca si proprietarii de insule construite artificial in zona Dubaiului ar vrea sa se plimbe pe apa, dar in acelasi timp sa beneficieze de tot confortul unei vile de lux. Cum un yacht nu este niciodata de ajuns, ideea insulelor plutitoare, cu locuinte cu pana la 5 dormitoare, piscina, palmieri si mobiler de gradina a suras tuturor.
Insulele proiectate de Starkey au un diametru de maxim 32 de metri, sunt dotate cu mai multe dormitoare, bai si spatii de agrement, piscina in mijloc si chiar vegetatie. Insulele se pot tracta oriunde si sunt autonome din punct de vedere electric.

Seicii din Dubai vor putea practic sa-si cumpere o casa cu care sa se plimbe oriunde in lume fara sa mai fie nevoiti sa investeasca in alte proprietati.
Insule Plutitoare Dubai
Insule Plutitoare Dubai


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.