Andrei Rosu este primul om din lume care incearca sa stabileasca un record unic: sa alerge 7 maratoane si 7 ultra-maratoane pe 7 continente. Trebuie sa recunoastem: am intalnit si romani extraordinari!

Am auzit pentru prima data despre Andrei Rosu cand mergeam cu metroul in drum spre redactie. Trebuie sa recunosc ca am fost foarte superficial. Nu stiu de ce. Probabil din cauza sloganului foarte frumos “impachetat” cu care se promova: "primul roman care va alearga 7 maratoane si 7 ultra-maratoane pe 7 continente". Ce ciudat, foarte multi “7” m-am gandit in sinea mea… Nu m-am obosit sa citesc mai departe articolul. Instantaneu m-am gandit la o echipa de PR care incearca din rasputeri sa mai imi bage pe gat cine-stie-ce “produs” bine "periat". Nu suport in general lucrurile de acest gen. Cand totul suna prea frumos, intr-un final se dovedeste “prea frumos sa fie adevarat”.

Dupa cateva saptamani viata mi-a dat in schimb o lectie din care sunt convins ca am invatat foarte mult. Ma aflam la meciul de tenis la dublu de pe Arenele BNR dintre o echipa a Romaniei destul de timorata si echipa formata din Horia Tecau si Robert Lindstedt. In mijlocul partidei telefonul imi vibreaza semnalandu-mi un mail. Deschid si vad ca primesc un mesaj prin care mi se face legatura cu o domnisoara care doreste sa vorbeasca cu mine despre… Andrei Rosu, “primul Roman care alearga 7 maratoane si 7 ultra-maratoane pe 7 continente”. Nu stiu care putea sa fie probabilitatea sa se intample acest lucru, dar sunt convins ca intr-un final aceasta nu se numeste doar o simpla coincidenta.

Curios si surprins in mod placut de aceasta data, am dat curs invitatiei si dupa cateva zile de documentare am reusit sa ma vad face-to-face cu un om despre care nu stiam mai nimic inainte, dar pe care acum (trebuie sa o spun) am onoarea sa-l cunosc.

Andrei Rosu este un tip foarte interesant. Surprins am fost in momentul in care am descoperit ca cel care doreste sa stabileasca acest record, de a alerga pe 7 continente, 7 maratoane si 7 ultra-maratoane este unul dintre membri fondatori ai grupului Gaz pe Foc. Daca nu va aduceti aminte exact depre trupa Gaz pe Foc puteti sa va reaminti aici: Lucian Viziru & acest videoclip .

Am intrebat si eu la fel cum probabil va intrebati si voi acum. Cum a ajuns un om pornit spre o cariera in muzica sa stabileasca un record care tine mai mult de sportul profesionist? Raspunsul nu este atat de usor pe cat credeati, iar ca sa fac totul sa para si mai greu mai adaugam o variabila acestei probleme.

Citeste si:
România a produs un număr record de mașini în 2022: peste 509.000...
România a produs un număr...

Andrei Rosu a pus bazele trupei Gaz pe Foc, dar acum lucreaza ca un om de success intr-o multinationala din domeniul bancar , iar in acelasi timp are un hobby demn de Cartea Recordurilor care se invarte in jurul sportului. Cum asa?

Dupa ce a trecut de perioada adolescentei, Andrei Rosu a decis ca vrea sa-si asigure un viitor stabil si a pastrat muzica la nivel de hobby. Tot atunci a realizat ca este un om atras mai mult de cifre si a descoperit ca poate foarte usor sa faca legaturi analitice. Astfel, a decis sa-si incerce norocul pe acest fir si intr-un final a reusit.

Acum, la 35 de ani, sotul si tatal Andrei Rosu vrea sa se reinventeze, iar pentru acest lucru a inceput sa se pregateasca acum cativa ani.

Asa cum s-a prezentat si in discursul de la TED Bucharest din 2010 este un om “cu toate fricile din lume”, dar care si-a propus sa le depaseasca pe rand pe fiecare. A participat la competitii de maraton pe toate continentele, iar de curand a realizat chiar un TOP al celor mai frumoase 5 alergari de pana acum pe care va recomandam sa-l cititi.

Se pregateste intens pentru 7 ultra-maratoane pe 7 continente si a reusit pana acum sa incheie 5 dintre ele pe 5 continente: Antarctica ( terminat in 21 de ore), Europa - Paris (teminat in 11 ore), Asia - Marea Moarta ( 50 de km in 4 ore) si Africa de Sud ( 56 de km alergati in aproape 6 ore).

Citeste si:
Ce accesorii îți trebuie pentru jogging: top 5 accesorii pentru...
Ce accesorii îți trebuie...

In februarie Andrei Rosu se pregateste sa alerge in Australia si in America de Sud, unde probabil, pe 4 martie o sa fie primul om din lume care stabileste acest record: 7 maratoane si 7 ultra-maratoane pe 7 continente.

Echipa Yuppy il sustine si ii ureaza mult success lui Andrei Rosu!!

De vorba cu Andrei Rosu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.