Chiar daca la prima vedere pare de ordinul SF, hainele sub forma de spray au fost inventate si chiar sunt foarte cautate. Vezi mai jos cum poti sa-ti "modelezi" propriul tricou pulverizand dintr-un spray.

Inventatorul hainelor in stare de "spray" se numeste Manuel Tores si pentru aceasta inventie a colaborat cu mai multi oameni de stiiinta de la Institul Imperial din Londra.

Designerul a realizat un compus similar cu fibrele textile care se poate imbutelia si cu ajutorul aerosolilor si a unui solvent special se poate aplica direct pe piele.

Astfel, oricine doreste poate sa-si realizeze propriul tricou in mai putin de 15 minute.

Spray functioneaza la fel ca unul cu vopsea. Mulajul sau chiar individul se pulverizeaza cu acest material care este imbibat intr-un solvent. Solventul se evapora in contact cu aerul si lasa in urma materialul textil in forma in care a fost aplicat.

Obiectul vestimentar rezultat se poate spala si de asemenea se poate recicla. Daca te-ai plictisit de tricoul pe care tocmai l-ai aplicat atunci poti sa-l dizolvi intr-o solutie speciala, sa reincarci pistolul de spray si sa reaplici materialul pe orice mulaj doresti sau chiar direct pe corp.

In prezent, cererea pentru astfel de sprayuri este in crestere, dar se mentine la un nivel relativ scazut, totusi Manuel Tores spera ca ideea lui o sa prinda, iar oamenii vor incepe sa poarte din ce in ce mai des haine realizate "hand-made".

"Ca designer te simti minunat cand poti sa pulverizezi materialul direct pe piele si sa faci orice piesa vestimentara doresti", a declarat designerul Manuel Tores.

Cercetatorii si designer-ul au lucarat mai bine de 10 ani pentru a pune in practica aceasta idee.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.