Oare care este sentimentul pe care o pasare il are atunci cand zboara? Exista un singur om pe Pamant care poate sa ne raspunda la aceasta intrebare.

Yves Rossy este numele americanului care a reusit ce foarte multi au cautat timp de cateva sute de ani: sa inventeze o "masinarie" capabila sa-i "ofere aripi" purtatorului.

Inventia lui Rossy este foarte simpla si in realitate include o pereche de aripi de carbon, la care sunt atasate 4 motoare de mici dimensiuni. Aripile se ataseaza la un costum de neopren cam la fel ca un ghiozdan, fiind foarte usoare.

Fata de orice alt dispozitiv de zbor, inventia americanului nu are niciun fel de control al directiei. Astfel, orice curba si orice intoarcere este posibila numai prin controlul corpului, exact ca in cazul pasarilor. Virajele pe care pilotul le-a luat in aer sunt rezultatul a foarte multe ore de antrenament.

Yves Rossy a demonstrat cum inventia sa poate sa functioneze trecand canalul Manecii in mai putin de 10 minute, la o intalmie de 3000 de metri.

Totusi, ca lucrurile sa fie si mai palpitante a reusit o filmare si deasupra Marelui Canion in Statele Unite, tot la 3.000 de metri inaltime. Clipul este spectaculos!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.