Tanara artista japoneza YURIE, supranumita si KEISHUN va sustine in Bucuresti, pe 10 iunie, o reprezentatie de shodo (caligrafie tradiṭională japoneză) pe trup de femeie, in cadrul show-ului fusion caritabil, Through Time: Japan Stories.

Spectacolul va avea loc cu incepere de la ora 21:00, in Fratelli Studios si va aduce pe aceeasi scena Trupa Sistem si cinci dintre cei mai renumiti artisti japonezi, printre care se află si Keishun.

Reprezentatia tinerei artiste japoneze va fi o premiera pentru Romania. Keishun este renumita in Japonia, fiind cunoscuta drept promotoarea genului de show care implica transpunerea caligrafiei traditionale pe trupul uman.

Artista a debutat in show-uri de caligrafie pe corp inca din 2007, cu timpul reprezentatiile sale incepand sa se desfasoare in lounge-uri de renume din Japonia. Din 2009 a inceput sa initieze show-uri de caligrafie pe trup dincolo de granitele Japoniei, colaborand cu artisti cunoscuti in arta body painting-ului.

Exotism, senzualitate si percutie in show-ul unor renumiti artisti japonezi Keishun imbina traditia, exotismul si senzualitatea japonezăa, pictand in spectacolele ei atat pe femei cat si pe barbatii imbracati cu minimum de haine.

Prin arta sa, caligrafa trece dincolo de limitele conventionalului. In show-ul de pe 10 iunie, de la Bucuresti, Keishun va scrie caractere japoneze pe trupurile unor tinere modele romance.

Caligrafa japoneza ridica, astfel, la rang de spectacol, caligrafia traditionala, considerata una dintre cele mai populare forme de arte frumoase din Japonia.

Evenimentul Through Time: Japan Stories, In cadrul caruia Keishun isi va manifesta calitatile de caligrafa este organizat in scop caritabil de catre creative library BUCURESTI inspired by TOYOTA and the Romanian-American University (CLB), Centrul de Studii Romano-Japoneze (CSRJ) si J-Wind Creative Consultants.

Toate donatiile care vor fi facute in cadrul evenimentului prin actiuni ad-hoc de strangere de fonduri se vor indrepta catre societati caritabile implicate in ajutorarea copiilor din zonele afectate de cutremurul din 11 martie din Japonia.

Citeste si:
Agri Trade Summit 2024, cel mai complex eveniment din România...
Agri Trade Summit 2024, cel...

Show-ul Through Time: Japan Stories va aduce in atentia publicului nu numai arta lui Keishun, ci si alte reprezentatii de percutie neconventionala, trance, electro si muzica traditionala japoneza. Astfel pe scena vor mai urca trupa SISTEM, dar si cei mai in voga tineri muzicieni japonezi, Takumi Kato, interpret la taiko (tobe traditionale japoneze) si Tokyo Getto Shamisen (Atsushi Sagata, cantaret la shamisen electric, un instrument traditional japonez cu coarde).

Spectacolul de la Fratelli Studios va fi in intregime onorat si coordonat de invitatul special al serii, actorul japonez Rome Kanda. Kanda este unul dintre cei mai cunoscuti prezentatori de show-uri TV de divertisment din Japonia si gazda a emisiunii de televiziune I Survived A Japanese Game Show, ce ruleaza in prime time la postul american ABC si care este difuzata in intreaga lume.

Citeste si:
Festivalul de artă „Diploma Show”, la a noua ediție. Ce pot admira...
Festivalul de artă „Diploma...

Intrarea la Through Time: Japan Stories este libera. Rezervările pentru show-ul din 10 iunie se pot face la numărul de telefon: 0722.233.114 si in scris, prin e-mail: creativelibrarybuc@j-wind.eu

Despre: SHODO – arta japoneza a caligrafiei - Spre deosebire de caligrafia occidentala care se traduce printr-un stil de scris uniform si frumos ca linie, arta japoneza a caligrafiei se manifesta prin scrierea de caractere, cuvinte sau concepte care sunt incarcate de emotiile autorului.

Drept urmare, caligrafiile nipone se transforma, adeseori, in opere de arta individuale si inegalabile, greu de comparat si greu de apreciat, uneori, de catre cei care nu sunt familiarizati cu acest gen de manifestare a culturii japoneze. Astfel, caligrafia japoneza nu este numai o simpla arta de a scrie frumos, ci o imbinare intre scris, filosofie si pictura.

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

Nimic nu este intamplator in shodo. Initierea, directia, forma si finalizarea liniilor caracterelor, imbinarea si crearea unui echilibru intre elementele transpuse sunt deopotriva importante pentru fiecare dintre liniile si puncte trasate. Chiar si spatiile libere au o semnificatie anume in acest tip de scriere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.