Oua cu bacon, popocorn cu unt, burgeri cu cartofi prajiti? De cate ori ai apreciat aceste combinatii si de cate ori ai exclamat : Cat de bun este! Daca ti-am facut pofta, citeste mai jos despre cele mai apreciate alaturari de alimente.

Oua prajite si bacon
Nimic nu se compara dimineata cu mic dejun bogat. Ouala si bacon-ul sunt cel mai des intalnite alimente ce se prepara la micul dejun dimineata. Daca te-ai intrebat de ce simti nevoia ca langa doua oua ochiuri sa pui si un pic de bacon, raspunsul este simplu : pentru ca aceasta combinatie este perfecta. Bine, asta din punctul de vedere al unui gurmand, pentru ca cine tine cure de slabire este un pic… ghinionist.

Combinatia grasimilor din oua si bacon fac acest gust unic si inconfundabil. De aceea majoritatea dintre noi aleg acest mic dejun. Foarte apreciata in acelasi timp este si omleta cu bacon.

Popocorn cu unt
Nu cred ca exista cineva care sa nu fi mancat popcorn cu unt. In acelasi timp nu cred ca cine a mancat popcorn cu unt poate sa spuna ca aceasta nu este cea mai buna combinatie de gusturi din lume. Ce se poate compara cu o portie de popcorn cu unt la un film sau in fata televizorului, urmarind serialul sau emisiunea preferata.

Pizza si bere
Hai sa recunoastem cu totii! Ce este mai bun decat o pizza cu ardei si o bere rece? Daca mai adaugam si popcornul cu unt putem sa numim orice seara, seara perfecta! Berea are rolul de a “spala” grasimile care se regasesc in pizza si de aceea, aceasta combinatie este una dintre cele mai bune mixuri culinare din istorie.

Trebuie in schimb sa avem grija, atat pizza cat si berea sunt recunoscute ca fiind unele dintre cele mai calorice alimente din lume. Excesul nu este recomandat!

Sarea si piperul
Cei care gatesc cred ca au deja un tic. Cu totii adaugam un pic de sare in mancare, dar de fiecare data, langa sare se adauga si piperul. Gestul este de foarte multe ori involuntar. De ce? Combinatia dintre sare si piper este perfecta. Nu stiu cum sa zic… este ca sarea si piperul in bucate. (ca sa adaptam un pic). Modul in care cantarim si utilizam atat sarea cat si piperul tine de gust sau de fler, dar in oricare dintre aceste doua cazuri trebuie sa avem grija, deoarece sarea in exces poate ingreuna circulatia sangelui, iar piperul in exces poate cauza arsuri si hiperaciditate.

Citeste si:
Ce băuturi preferă românii să consume de sărbători
Ce băuturi preferă românii să...

Burgerii si cartofii prajiti
Chiar daca cartofii prajiti dateaza inca de pe la 1600-1700, niciodata acestia nu au fost mai populari ca la inceputul erei fast-food. Defapt, foarte multi dintre cei intervievati au considerat ca defapt cartofii prajiti au fost creati de marile companii fast-food. Este gresit! Combinatia dintre burgeri si cartogi prajiti apartine in exclusivitate companiilor de fast-food. Oricum, aceasta alaturare de alimente, chiar daca nu este sanataosa este foarte gustoasa.

Spaghete si chiftele
Foarte multi sustin ca spaghetele si chiftelele sunt o fuziune a bucatariei americane si italiene produsa odata cu valul de imigranti de la inceputul secolului trecut. Defapt, aceasta combinatie a existat si inainte de cucerirea Americii de catre italieni. In orice forma, cele doua alimente sunt o alegere potrivita, deoarece gustul fiecaruia il completeaza pe celalat. Deci, cine vrea o portie?

Citeste si:
Scade prețul laptelui pentru 6 luni. Cum vor fi ajutați crescătorii...
Scade prețul laptelui pentru...

Branza si biscuiti
Acum, aceasta alaturare ni se pare clasica si absolut perfecta, dar daca stam sa ne gandim biscuitii cu branza au fost (cel putin) popularizati de catre compania Ritz, incepand cu anul 1934. Chiar daca nu poate fi considerata mai mult decat un “snack”, alaturarea celor doua produse este de bun augur. Si de ce sa nu recunoastem, ne face inceputul petrecerii mai gustos!

Tortilla si Salsa
Si aceasta combinatie este, ca si in cazul biscuitilor cu branza, o alaturare de legenda. In Romania, atat termenii de tortilla si salsa au ajuns mai tarziu (adica dupa revolutie), dar foarte usor au fost asimilati cu gustul lor inconfundabil.

Tortilla, fata de chips-urile de cartofi, sunt facuti din pasta de porumb, iar sosul de salsa este un sos de tomate picant si foarte aromat.

Laptele si biscuitii (oreos )
Biscuitii “oreos” definesc acei biscuiti crocanti, cu un grad foarte ridicat de cacao si care au in mijloc crema de lapte. Acesti biscuiti au fost inventati in anul 1912, in SUA, iar in prezent sunt cei mai vanduti biscuiti din lume. De aici pana la combinatia cu laptele nu au lipsit decat… copiii.

Citeste si:
Sarea și nisipul de pe drumuri, pericol pentru mașini. Soluții...
Sarea și nisipul de pe...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.