Foarte putini au auzit de Ilse Koch sau de Jiang Qing. Atat cele doua personaje cat si multi altii, intr-un top al celor mai malefici oameni din toate timpurile, mai jos.

Delphine LaLaurie
In anul 1834 un incendiu puternic a zguduit un cartier din New Orleans, SUA. Aparent, focul izbucnise involuntar din bucataria unei vile dintr-un cartier bine pozitionat in oras. Pompierii sositi pentru a stinge incendiul s-au ingrozit cand au intrat in casa cu pricina. In bucataria de unde pornise incendiul se aflau doi sclavi prinsi in lanturi de pereti, iar toate incaperile din casa erau transformate in adevarate camere de tortura.

Zeci de cadavre desfigurate atarnau in lanturi pe toti peretii. Multi dintre ei fiind folositi pentru experimente grotesti. Unuia dintre sclavi ii fusese inlocuit aparatul genital cu unul feminin, iar unei femei ii fusesera taiate toate membrele ca sa semene cu un carabus. Majoritatea scalvilor din casa ( cateva zeci) aveau gurile cusute, toti murind de foame. Doi sclavi fusesera operati pe viu, avand membrele inlocuite intre ele.

Delphine LaLaurie nu a fost niciodata prinsa. Ea a reusit sa scape inaintea sosirii pompierilor. Chiar daca a fost indelung cautata de autoritati, ea nu a fost judecata si condamanata niciodata pentru atrocitatile comise. Zvonurile spun ca ea a reusit sa paraseasca SUA cu destinatia Paris.

Ilse Koch – tanara SS
Cunoscuta sub pseudonimul de „Cateaua Buchenwald –ului”, datorita sadismului iesit din comun, Ilse Koch era sotia unui comandant SS pe nume Karl Otto Koch. Ilse a reusit sa devina mult mai faimoasa in lagarele de concentare decat sotul ei.

Tanara memebra SS se plimba dezbracata complet, cu un bici in mana, printre detinutii din lagare, iar daca vreunul clipea sau intorcea capul dupa ea, era impuscat pe loc.

Cea mai faimoasa acuzatie care i-a fost adusa dupa razboi este aceea ca a comandat moartea mai multor detinuti care aveau tatuaje interesante pentru a folosi pielea lor la diferite obiecte de artizanat pe care le aranja prin casa.

Citeste si:
Ciolacu, atac dur la PNL: ”Sunteți criminali și veți plăti pentru...
Ciolacu, atac dur la PNL:...

Shiro Ishii – doctorul nebun

Microbiologist si locotenent general al Unitatii 731 in armata Imperiala Japoneza, Shiro Ishii a scandalizat lumea cu experimentele grotesti pe care le-a desfasurat incepand cu anul 1932, sub protectia unui proiect secret al armatei.

Shiro Ishii si-a stabilit cartierul general undeva in apropierea orasului Harbin,China. Printre numeroasele atrocitati se numara : disectii pe femei in viata (majoritatea gravide) sau amputarea membrelor si reatasarea in alte locuri al corpului pentru mai multi prizonieri. Au fost inregistrate cazuri in care membrele mai multor detinuti, aflati in viata, au fost inghetate si ulterior studiate. De asemenea prizonierii din lagarul de la Harbin au fost folositi pentru testele grendelor si a aruncatoarelor de flacari – teste ce urmareau imbunatatirea armamentului japonez.

Citeste si:
Controversat si impunator! Fata NECUNOSCUTA a lui Vladimir Putin
Controversat si impunator!...

Ishii nu a petrecut nici macar o zi in inchisoare pentru atrocitatile comise deoarece dupa razboi americanii i-au oferit imunitate. Shiro Ishii a murit de cancer la gat la varsta de 67 de ani.


Foto source : wikipedia.com

Ivan cel Groaznic

Toata lumea a auzit de Ivan cel Groaznic al Rusiei, dar nu multa lume cunoaste de la ce i se trage apelativul.

Ivan al IV-lea a fost primul tar al Rusiei, incoronat in anul 1547. In anul 1570 Ivan a aflat ca majoritatea nobililor rusi din Moscova vroiau sa fuga, speriati de atitudinea de tiran al noului tar. Ca sa nu ramana fara contribuabili, Ivan a ordonat construirea unui zid care sa inconjoare orasul impedicand fuga oricarui cetatean. Aproximativ 1000 de persoane au fost torturate zilnic pentru a afla informatii despre planul nobililor din oras.

Ulterior, Ivan si-a omorat copilul (accidental – la lovit in cap cu sceptrul) in urma unei dispute minore. Fiul intrase intr-o discutie aprinsa despre cum trebuie sa te imbraci la o petrcere.

Citeste si:
Legenda sabiei Koto. Portretul fauritorului de sabii
Legenda sabiei Koto....

Oliver Cromwell
Este cunoscut pentru modul in care a impus religia in Irlanda in timpul Razboiului celor trei Regate. Cromwell este responsabil pentru moartea a mai bine de 200,000 de femei si copii catolici considerati eretici.

Amaraciunea provocata de Oliver Cromwell a stat la baza independentei castigate de Irlanda in fata britanicilor multi ani dupa.

In anul 1658 Cromwell moare, dar repulsia fata de el a dus ca in anul 1661 trupul lui sa fie dezgropat si executat (postmortem) in cadrul unei ceremonii de comemorare a mortilor din razboi. Trupul sau a fost atarnat in fata Westminster Hall timp de 24 de ani.

Jiang Qing
Sotia dictatorului chinez Mao Tse-tung este principalul vinovat din spatele Revolutiei Culturale chineze. In timpul revolutiei multe artefacte antice, carti, cladiri sau picturi traditionale chinezesti au fost distruse in incercarea de sterge istoria tarii si impunerea unei noi ideologii – Comunismul.

Citeste si:
Nu par dornice de afectiune: 10+ pisici cu priviri de-a dreptul...
Nu par dornice sa fie...

Timp de 10 ani, cat a durat Revolutia, Jiang Qing a exilat si torturat sute de savanti si istorici chinezi ce se impotriveau noului regim.

Aceiasi soarta au avut-o si peste 500,000 de oameni obisnuiti care nu au vrut sa imbratiseze noile reguli. Anumite surse sustin ca cifra se apropie in realitate de 3 milioane de victime.

Cambogianul Pol Pot
Pol Pot a ocupat functia de prim-ministru al Cambogiei in perioada 1976- ‚79 . Ministrul a impus o reforma agrara extrema si foarte brutala in Cambogia, astfel, majoritatea locuitorilor din orase au fost relocati in fermele de la tara pentru a produce mai multe alimente. Combinatia de sclavie, imfometare si lipsa accesului la servicii medicale primare a dus la moartea a mai bine de 2 milioane de cambogieni, aproximativ o treime din totalul populatiei.

Regimul sau se face vinovat si de masacrul intelectualilor si al burghezilor, pe care simpatizantii lui Pol Pot ii considerau inamci ai poporului. Ca sa nu foloseasca prea multa munitie, majoritatea intelectualilor au fost omorati cu ciocane, topoare, sabii sau bete de bambus foarte ascutite.

Foto source : wikipedia.com via Romanian Communism Online Photo Collection

Heinrich Himmler
Este unul dintre cei mai mari criminali de razboi ai tuturor timpurilor.Este cel care a definit cuvantul Holocaust prin masacrarea a mai bine de 6 milioane de evrei. Himmler a incercat sa cultive rasa Ariana, o rasa formata numai din oameni perfecti, de origine nordica cu aptitudini speciale.

Himmler a incercat sa negocieze o predare conditionata cu armata americana, dupa terminarea razboiului, dar cele doua parti nu au ajuns la o concluzie. Acesta a fost capturat si acuzat de crime impotriva umanitatii. Heinrich Himmler s-a sinucis inainte de a fi judecat si condamant.

Adolf Hitler si Josef Stalin

Cei doi tirani ai Europei sunt considerati cei mai malefici oameni din toate timpurile. Majoritatea topurilor de profil ii indica pe cei doi ca fiind principalii responsabili pentru moarte a mai bine de 60 de milioane de oameni de pe tot Globul.

Daca in cazul Hitler, evreii constituiau cea mai mare problema, in cazul lui Stalin, inamicii poporului erau considerati toti cei care nu adoptau valorile regimului comunist. Astfel, mai bine de 10 milioane de oameni (numai din randul intelectualilor) au fost masacrati in Rusia stalinista.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.