Visul nazistilor de a stapani lumea a ajuns pana in inima Brazilei si mai anume in in mijlocul junglei amazoniene. Cimitirul nazisit din jungla braziliana este dovada clara a dorintei lui Hitler de a cuceri toata lumea .

In 2009 Brazilia se mandrea cu una dintre cele mai importante descoperiri de dupa cel al Doilea Razboi Mondial si anume un cimitir nazist chiar in inima Amazonului. Locul a fost gandit initial nu ca un asezamant de veci ci mai degraba ca o baza secreta si ca un cartier general al nazismului de pretutindeni.

Foto source : treehugger.com

Simtind ca Europa nu este un loc sigur pentru raspandirea doctrinei sale, Hitler si-a trimis reprezentatii in mai toata lumea pentru a gasi un loc secret si ferit de privirile liderilor europeni. Brazilia si jungla amazonului a fost aleasa tocmai pentru complexitatea ei.

Schulz Kampfhenkel, ofiterul SS explorator...

Schulz Kampfhenkel este cel care a pus bazele acestui asezamant secret si este primul care a raporat ca aici trebuie instalat cartierul general al lui Hitler.
Intr-una dintre notele sale , Schultz spune : "Cele mai bogate in resurse naturale zone de pe glob sunt Siberia si America de Sud. Fiind slab populate, ele prezinta posi¬bilitati nelimitate de colonizare pentru popoarele nordice. America de Sud poate fi foarte usor ex¬ploa¬tata din punct de vedere al populatiilor indigene, cu totul lipsite de civilizatie...", a povestit acesta.

Dupa terminarea razboiului locul a devenit mai mult o ruina, aici fiind ingropati cei care au incercat sa-i serveasca lui Hitler pana la sfarsitul razboiului. Una dintre relicvele ramase reprezinta o cruce de lemn pe care este sculptata o zvastica si pe care era inscriptionat :"Aici a murit de febra Joseph Greiner, pe 1 februarie 1936, pe cand se afla in slujba Serviciului German de Cercetare".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.