Daca in urma cu putin timp va prezentam varianta imbunatatita a D3-ului de la Nikon, iata ca si concurenta, reprezentata de Canon, a miscat industria cu o lansare interesanta: noul EOS-1D Mark IV.

Canon EOS-1D Mark IV face filme incredibile

Daca in urma cu putin timp va prezentam varianta imbunatatita a D3-ului de la Nikon, iata ca si concurenta, reprezentata de Canon, a miscat industria cu o lansare interesanta: noul EOS-1D Mark IV.

Va spuneam atunci ca DSLR-urile Canon vin de regula la preturi mai mici decat cele Nikon. Asa s-a intamplat si in cazul de fata: EOS-1D Mark IV va costa 4.999$, spre deosebire de cei 5.200$ pe care un fotograf aspirant trebuie sa-i scoata din buzunar pentru D3S. Noi, daca ar fi sa alegem intre cele doua aparate, am merge pe Canon. De ce? Pentru ca avem la dispozitie un senzor CMOS de 16.1 megapixeli. Pentru ca ISO se avanta nebuneste pana la valori de 102.400. Pentru ca stie 1080p, inregistrand videoclipuri impecabile full HD, in conditii de iluminare deficitara.

Focalizarea se face in 45 de puncte, dintre care 39 sunt capabile sa urmareasca scene care se succed rapid, la zece cadre pe secunda. Focalizarea isi face treaba excelent si la realizarea clipurilor, lucru de care va veti convinge urmarind cele trei filmulete postate mai jos. Cand se alege o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli, sunt captate pana la 30 de cadre pe secunda. Coborand rezolutia la 720p sau VGA, cadrele ajung pana la 60 pe secunda. Stocarea pozelor in format pur RAW sau a filmelor la 1080p cere spatiu generos, trebuind ales un card CF cu o capacitate inalta. Interesant este si modulul wireless, care permite transferul materialelor prin WiFi, la viteze nu comparabile cu USB, insa multumitoare si clar mai comode.

Din decembrie, fotografii profesionisti pot cumpara Canon EOS-1D Mark IV la 4.999$. Puteti urmari trei clipuri excelente, mai jos:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.