In vremea asta a ajuns in zona un cioban. Vazand veceul, s-a minunat el cat s-a minunat dupa care a intrat inauntru si, de curiozitate, a tras apa.

Legende Urbane de Cristian Mungiu

Ceausescu nu era doar cel mai iubit fiu al poporului, dar, printre altele, si cel mai mare vanator. In anii ‘80 erau multe povesti despre cum i se gonea vanatul in fata pustii, fie ca era vorba de mistreti sau de ursi. Si cum, odata cu el, trageau din tufisuri si multi alti vanatori ca sa fie siguri ca tovarasul are nestirbita imaginea lui despre vanatorul care doboara prada din prima.

Indiferent insa ca vana langa Bucuresti sau in munti, tovarasului trebuia sa-i fie asigurat tot confortul.
Umbla vorba ca, la un moment dat, Ceausescu vana in Apuseni. Desigur, prin apropiere era o cabana de vanatoare, dar nu chiar in locul din care pornea vanatoarea, ci mai departe. Prin urmare, un activist zelos a decis sa-i construiasca tovarasului un WC privat, pentru ca, in caz de necesitate, sa-l aiba la indemana si sa nu fie nevoie sa bata drumul pana la cabana.

Si s-a inaltat pe munte un WC - zice-se cam ca la tara, din scanduri si inconjurat cu scanduri, dar, pentru confortul tovarasului, cu toaleta din portelan, cu capac de plastic si cu un rezervor improvizat pentru apa, dispus sub tavan, ca sa aiba panta.

Toate bune, numai ca pe munte nu era apa. Asa ca au pus ei niste copii sa aduca apa de la cabana cu galetile si au umplut rezervorul.

Odata treaba indeplinita, ar fi pus de paza un soldat de la Securitate sa supravegheze obiectivul. Nu de alta, dar sa nu-i puna cineva vreo bomba sub fund tovarasului...

Si toate au fost bune si frumoase pana sa inceapa vanatoarea. Emotionat poate de intalnirea cu cel mai iubit fiu al poporului, soldatului i-a venit sa mearga la veceu. Desigur, stia ca e exclus sa foloseasca veceul tovarasului, asa ca si-a parasit postul in cautarea unor tufisuri mai inalte.

In vremea asta a ajuns in zona un cioban. Vazand veceul, s-a minunat el cat s-a minunat dupa care a intrat inauntru si, de curiozitate, a tras apa.
Cand s-a intors soldatul si a constatat tragedia, a avut o dilema. Cum isi risca postul mai putin: daca lasa obiectul nepazit si dadea o fuga la cabana sa aduca alta caldare sau daca ramanea sa pazeasca de eventuale bombe un veceu fara apa.

Citeste si:
Stefan Jicol, numit consilier pe politici publice si inteligenta artif
Stefan Jicol, numit consilier...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.